woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
0
(0)

Gratis vakopleidingen voor kappers, barbers en elektrotechnici gestart in Nickerie

lees ook ...

Nachtelijke brand verwoest woning en voertuig in Wanica; Fam...

Een laagbouwwoning aan de Zuurzakweg te Santo Boma in het district Wanica is volledig afgebrand, samen met een voertuig dat in de garage stond geparkeerd. De vrouw des huizes liep brandwonden op aan h...

Onder het vaandel van het ‘Wroko fu mek moni’ project, heeft de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) onlangs in Nickerie de deuren geopend voor nieuwe vaktrainingen, waaronder kapper A, barber en elektrotechnische krachtinstallaties. Dit initiatief, dat gisteren van start ging, werd enthousiast ontvangen door zowel lokale autoriteiten als deelnemers.

Tijdens de openingsceremonie benadrukten districtscommissaris Senrita Gobardhan, minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken, SAO-directeur Joyce Lapar en voorzitter van de Raad van Bestuur Naomi Esajas-Friperson het belang van de trainingen en moedigden zij de deelnemers aan om volledig gebruik te maken van deze unieke kans.

De trainingen, die over een periode van acht weken zullen lopen, zijn bedoeld om de cursisten niet alleen vakspecifieke vaardigheden bij te brengen, maar ook om hun kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk te vergroten. Met de focus op zowel traditionele als technische vaardigheden, biedt het ‘Wroko fu mek moni’ project een breed scala aan mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling in de regio.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGratis vakopleidingen voor kappers, barbers en elektrotechnici gestart in Nickerie