zaterdag 25 mei 2024
31 C
Paramaribo
16.4 C
Amsterdam
0
(0)

Gratis training Textiele werkvormen voor tienermoeders

lees ook ...

Goedkeuring voor grondconversieaanvragen van 175 burgers

Tijdens de regeringsraadsvergadering van woensdag 22 mei 2024 zijn onder leiding van de regering verschillende belangrijke onderwerpen besproken, waaronder het versterken en verbeteren van de veilighe...

De training ‘Basis Textiele Werkvormen’ die door de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) wordt verzorgt, startte op maandag 01 augustus voor 20 scholierenmoeders. De training moet vooral de zelfvoorzienendheid onder de risicojongeren vergroten gaf minister Steven Mac Andrew aan.

De training werd gratis door het ministerie aangeboden, zodat de scholierenmoeders met de opgedane kennis en vaardigheden zelfstandig kunnen voorzien in hun eigen levensbehoeften. In zijn spreekbeurt gaf minister Mac Andrew aan dat vaktrainingen als sleutel tot succes worden ingezet, voor jongeren die een steun in de rug nodig hebben.

Hij bracht in herinnering dat tegen deze achtergrond het ministerie in een eerder stadium het Basic Need Trust Fund (BNTF)-9 project ‘Van grassroot tot ondernemer en het om-, her- en bijscholen van werklozen & werkzamen’, had geïnitieerd, waarbij landelijk jongeren gratis een vak hebben mogen leren om zelfvoorzienend te worden, hetzij als ondernemer, hetzij als werknemer.

Het ministerie blijft moeite doen om risicojongeren zoveel als mogelijk gratis te blijven trainen. In de tussentijd wordt waar mogelijk de begroting van het ministerie aangesproken om jongeren tegemoet te komen met kosteloze trainingen. Zo ook deze training voor de scholierenmoeders.

De bewindsman wees de tienermoeders erop, dat ze behoren tot de groep van risicojongeren en dat ze daarom een tweede kans verdienen om naar school te gaan, waardoor ze hun kansen op de arbeidsmarkt of als zelfstandige kunnen vergroten. Hij informeerde hen ook over de mogelijkheid om met de opgedane kennis en vaardigheden zich vrijelijk te mogen bewegen binnen de CARICOM om aan de slag te gaan voor een beter loon en riep hen op om de geboden kansen met beide handen aan te grijpen.

De trainees zullen bij het succesvol afronden van de training, gratis voorzien worden van een starterspakket, met de bedoeling direct een aanvang te maken met hun micro-onderneming. De training duurt 3 maanden en de trainer is Djesry Gangadien.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGratis training Textiele werkvormen voor tienermoeders