dinsdag 7 februari 2023
23.8 C
Paramaribo
3.2 C
Amsterdam
0
(0)

Gratis tandheelkundige diensten voor personen in Brokopondo en Sipaliwini

lees ook ...

Intrekking grondbeschikkingen Hollandse Kamp

Kapitein Sergio Jubithana van Hollandse Kamp, is tevens voorzitter van de Organisatie van Inheemse Dorpshoofden in Para en Wanica. Hij heeft meegedeeld dat de minister van Grondbeleid en Bosbeheer hee...

Tot en met 2 mei zullen bewoners van Brokopondo en Sipaliwini kosteloos gebruik kunnen maken van de medische en tandheelkundige diensten van South Dakota National Guard (SDNG) uit de Verenigde Staten van Amerika. Deze diensten zijn onderdeel van de Medical Readiness Training Exercise (Medrete) te Brownsweg, Brokopondo Centrum en Atjoni die samen met het medisch team van het Nationaal Leger wordt uitgevoerd.

Medrete is een welkome aanvulling op de reguliere gezondheidszorg. Bovendien vindt informatie-uitwisseling plaats tussen specialisten van beide landen.

Naast medische en tandheelkundige diensten, zal er samen met Surinaamse militairen gewerkt worden aan de renovatie van het gebouw van de OS Magentapolder in het district Wanica.

De South Dakota National Guard en de Surinaamse defensieorganisatie hebben een hechte relatie die al 16 jaar wordt onderhouden. Met Medrete gaat de defensieorganisatie dichter bij het volk om te ondersteunen en aan te pakken. De Medrete zou aanvankelijk eerder worden gehouden, maar onder meer de coronapandemie leidde steeds tot uitstel van de missie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGratis tandheelkundige diensten voor personen in Brokopondo en Sipaliwini