woensdag 21 februari 2024
28 C
Paramaribo
9.6 C
Amsterdam
1
(1)

Gratis schoolvervoer voor geregistreerden

lees ook ...

Koersen omlaag: CBvS deelt driemaal daags koersen via websit...

De Centrale Bank van Suriname publiceert driemaal per dag wisselkoersen op haar website, zoals aangegeven op haar sociale mediakanaal. De bank benadrukt dat zij de wisselkoersen niet...

Onderwijsminister Marie Levens gaf op dinsdag 16 augustus in de Nationale Assemblee aan dat het project Gratis Schoolvervoer van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) goed verloopt. De bewindsvrouw informeerde het parlement dat er voor het komende schooljaar 6000 nieuwe leerlingen gebruik zullen maken van het gratis schoolvervoer.

Er zullen ook nieuwe routes komen en extra bussen worden ingezet. Voorbereidingen zoals De opmaak van de contracten en de controle van bussen en chauffeurs zijn al in gang gezet. Minister Levens zei in antwoord op vragen van parlementsleden over het gratis schoolvervoer: “Het project gratis schoolvervoer is in uitvoering, het loopt goed, een paar duizend nieuwe registraties hebben plaatsgevonden”.

De bewindsvrouw voegde eraan toe dat de registratie goed is verlopen, hetgeen betekent dat er op de oude routes hier en daar een extra bus nodig zal zijn, “omdat er veel meer kinderen op de bestaande routes zullen instappen”. Minister Levens: “Er zijn nieuwe routes bij, want er zijn kinderen die hebben geregistreerd op plekken waar er geen routes zijn, daarvoor zijn er nieuwe routes ontwikkeld en dus worden daar nieuwe bussen ingezet.”

De aanvragen voor het onderhouden van de nieuwe busroutes worden behandeld met de volgorde van binnenkomst. “Er is altijd een sollicitatie. Er wordt gekeken wie op de route zit en waar we mensen nodig hebben, vervolgens worden de mensen opgeroepen, de bussen worden gecontroleerd, de chauffeurs worden gecontroleerd en contracten worden voorbereid.” Dit proces wordt naar zeggen van minister Levens ook in de vakantie voortgezet.

De minister geeft aan dat de afstanden per kilometer nu nadrukkelijker worden gecontroleerd. Dit vergt wat inspanningen, omdat er soms rekeningen binnenkomen van niet gereden kilometers. Dit wordt aldus de bewindsvrouw nadrukkelijk in de gaten gehouden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGratis schoolvervoer voor geregistreerden