zaterdag 1 oktober 2022
27.7 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
0
(0)

Gratis schoolvervoer voor geregistreerden

lees ook ...

Mercury poisoning terrifying

The mercury content in Paramaribo and the interior is disturbingly high. Recently a presentation was held for gold buyers about mercury pollution and how to cope with it. Mercury pollution does not on...

Onderwijsminister Marie Levens gaf op dinsdag 16 augustus in de Nationale Assemblee aan dat het project Gratis Schoolvervoer van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) goed verloopt. De bewindsvrouw informeerde het parlement dat er voor het komende schooljaar 6000 nieuwe leerlingen gebruik zullen maken van het gratis schoolvervoer.

Er zullen ook nieuwe routes komen en extra bussen worden ingezet. Voorbereidingen zoals De opmaak van de contracten en de controle van bussen en chauffeurs zijn al in gang gezet. Minister Levens zei in antwoord op vragen van parlementsleden over het gratis schoolvervoer: “Het project gratis schoolvervoer is in uitvoering, het loopt goed, een paar duizend nieuwe registraties hebben plaatsgevonden”.

De bewindsvrouw voegde eraan toe dat de registratie goed is verlopen, hetgeen betekent dat er op de oude routes hier en daar een extra bus nodig zal zijn, “omdat er veel meer kinderen op de bestaande routes zullen instappen”. Minister Levens: “Er zijn nieuwe routes bij, want er zijn kinderen die hebben geregistreerd op plekken waar er geen routes zijn, daarvoor zijn er nieuwe routes ontwikkeld en dus worden daar nieuwe bussen ingezet.”

De aanvragen voor het onderhouden van de nieuwe busroutes worden behandeld met de volgorde van binnenkomst. “Er is altijd een sollicitatie. Er wordt gekeken wie op de route zit en waar we mensen nodig hebben, vervolgens worden de mensen opgeroepen, de bussen worden gecontroleerd, de chauffeurs worden gecontroleerd en contracten worden voorbereid.” Dit proces wordt naar zeggen van minister Levens ook in de vakantie voortgezet.

De minister geeft aan dat de afstanden per kilometer nu nadrukkelijker worden gecontroleerd. Dit vergt wat inspanningen, omdat er soms rekeningen binnenkomen van niet gereden kilometers. Dit wordt aldus de bewindsvrouw nadrukkelijk in de gaten gehouden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGratis schoolvervoer voor geregistreerden