zondag 3 december 2023
31.1 C
Paramaribo
1.7 C
Amsterdam
0
(0)

Gratis roaming binnen regio besproken in Caricomverband

lees ook ...

VOS 81 jaar

Op 1 december aanstaande bestaat de Vereniging van Officiers Sociëteit (VOS) 81 jaar. De organisatie is van plan om dit heuglijke feit niet ongemerkt te laten voorbij gaan. Er is een reeks activiteite...

Tijdens de 33ste tussentijdse Staatshoofdenvergadering hebben regeringsleiders van de Caricom zich gebogen over het bellen binnen de regio. President Chandrikapersad Santokhi zegt dat het initiatief is genomen om binnen de Caricom geen roamingkosten meer te betalen bij het voeren van telefoongesprekken in de Caribische single space.

“We zijn een single space, maar we betalen aparte en hoge tarieven wanneer we reizen”, merkt het Surinaamse staatshoofd op. Hij zegt dat er reeds een deal is gesloten tussen Digicel en het telecombedrijf Cable & Wireless. Suriname heeft gevraagd dat er ook soortgelijke gesprekken worden gevoerd met haar telecombedrijf Telesur. Overigens zal ook bij Telesur worden nagegaan wat de impact zal zijn. President Santokhi gaf aan dat de bereidwilligheid voor roaming zonder kosten er moet zijn.

Hij herhaalde ook zijn in Caricom-verband gedane oproep tot een ‘Coalition of Willing’. Hij zegt dat landen die gereed hiervoor zijn reeds een deal hebben gesloten. “Wij gaan kijken hoe dit verder uitgebreid kan worden met goede consultaties en dialoog met de nationale providers van de verschillende landen”, zei het staatshoofd. Hij benadrukte dat  de visie inhoud dat er in die single space van de Caricom normaal telefoongesprekken gevoerd moet kunnen worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGratis roaming binnen regio besproken in Caricomverband