zondag 14 april 2024
25 C
Paramaribo
10.1 C
Amsterdam
2.8
(6)

Gratis miljarden brug en diepzeehaven te Nickerie?

lees ook ...

Kleine commissie voor formulering Grondenrechten

Binnenkort moet er een kleine commissie worden ingesteld die de uiteindelijke nota van wijziging voor de wet Collectieve rechten inheemse en tribale volken moet zien te formuleren. De nota moet zo sne...

Ook de plannen voor de brug over de Corantijn, Surinames grensrivier met slechte buur Guyana, is een van de roofplannen van Santokhi. Echter heeft Suriname de enkele miljarden Euro’s niet die zo’n brug kost. Dankzij hun oil and gas heeft Guyana het geld wel. Rotterdam met zijn grootste diepzeehaven (23 meter diepte) kan het beste een haven van 5,4 miljard in Nickerie bouwen. Echter heeft Santokhi weer uitverkoop gehouden en een loser contract gesloten

Miljarden Nickerie- Guyana brug
Onze verlies latende president Santokhi wil het leeuwendeel van de Surinaamse visvergunningen weggeven aan Guyana, praat niet over het gebied dat Guyana bezet houdt in Suriname (Tigri) en wil zelfs Guyana een nutteloze brug laten bouwen over onze rivier, alleen om naam te dragen dat er wat groots gerealiseerd is onder zijn bewind. En Santokhi wil de weg voor smeergelden openmaken, zoals bij de Ballast Nedam brug van Wijdenbosh is gebeurd.
Het gaat ons verstand te boven dat onze president zo lafhartig, leeghoofdig en hebzuchtig kan zijn. Guyana nept ons al decennialang met de officiële veerboot Canawaima die de verbinding verzorgt tussen Suriname en Guyana over de Corantijnrivier.
Het is een gezamenlijk aangeschafte veerboot, waar beide landen op hun eigen grondgebied kaartjes voor mogen verkopen. Maar als Canawaima het weer eens begeeft, of een onderhoudsbeurt nodig heeft, draait Suriname er steeds voor op. Dus wat voor onzin is dat om hun een brug te laten bouwen over ONZE rivier. Zij gaan tol heffen en we gaan U$ of Euro moeten betalen om over die brug te rijden. Als die er komt.

Kosteloze? diepzeehaven 5,4 miljard Euro
Van de week heeft een journalist van met simpelweg googlen ontdekt dat het bouwen van een diepzeehaven in Nickerie ook een roofplan is. De Haven wordt gebouwd in samenwerking met de Rotterdam Port, volgens de overheidsberichten. Maar de niet specifiek genoemde Vidjay Doerga en Raxshaad Ilahibax van het wel genoemde consultancy bedrijf Phoenix, spelen ook een rol.
De grond voor de haven wordt voor 25 jaar verhuurd en de huurder (zou Rotterdam Port zijn)krijgt voor zolang alle inkomsten. Daarvan is wel zeker dat ze wel 10x die 5,4 miljard Euro zullen terugverdienen of meer. Inkomsten die Suriname had kunnen hebben met een betere werkwijze. Jharap/ Staatsolie model.
Het Phoenix bedrijf, met een website van 2022, zonder verdere vermelding van oprichtingsdatum blijkt een samenraapsel van nationaliteiten en beroepen, waaronder niet eens een (1!) bouwkundige die een haven weet te bouwen. Dus weten zij geen havenbouw te beoordelen. Phoenix, zou een Special Vehicle zijn om het project te begeleiden, terwijl smeergelden ontvangen via deze constructie een logischer uitleg is.

Vorige regerings-profiteurs
Van Wijdenbosh en Bouterses regering en VHP’s geschiedenis leren we dat miljoenen Euro’s en US dollars aan tjoekoe (smeergeld) worden ontvangen/ gestolen bij grote bouwprojecten, als bruggen en gebouwen. (bv Bosjebrug, Wanica ziekenhuis, hoofdbureau van Politie, VHP onder Vene). Door partij sponsors en politici wordt zodoende veel geld verduisterd van de Staat Suriname, dus ook van u als Surinaamse burger. En als het VHP betreft, is bewezen dat ze het beloofde project daarbij niet eens realiseren. VHP kon tron Vampiers Hit & Run Partij.

Foto: (United), Hoofdbureau van Politie waaraan enkele miljoenen Euro’s werden vergooid onder Santokhi als Jus Pol minister 2005 – 2010

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGratis miljarden brug en diepzeehaven te Nickerie?