maandag 20 maart 2023
27.1 C
Paramaribo
8.7 C
Amsterdam
3
(1)

Grassalco-directeur Rozenhout slaat terug

lees ook ...

Bij ‘Alles plat’ winkels Suriname uit voorzorg gesloten

Op vrijdag 24 maart zullen er wederom protestacties plaatsvinden in Suriname, onder de noemer ‘Alles Plat’. Een aantal organisaties ondersteunen deze actie, maar de Winkelier- en Ondernemersvereniging...

Directeur Wesley Rozenhout is niet te spreken over de opmerkingen, die de parlementariër van de NDP vorige week in het parlement plaatste. Volgens Kensenhuys heeft de directie tientallen mensen in dienst genomen, terwijl Grassalco met financiële problemen kampt. Kensenhuys meent dat het bedrijf een schuld heeft van Euro 90.000,-  bij Franse partners, waarmee het bedrijf zelfs geconfronteerd is door de Franse ambassade. De parlementariër wilde meer duidelijkheid hierover. Ook dit spreekt de directeur tegen.

Rozenhout reageert fel.Deze man is een politieke zwerver en een mislukkeling. Dat is een pertinente leugen. Ik weet niets daarvan, de ambassade is geen gesprekspartner van een parastataal bedrijf dus zo een brief zouden ze naar de regering sturen en niet naar ons. Iedereen die verstand heeft, kan dus duidelijk merken dat deze parlementariër schaamteloos liegt.”

Volgens hem waren 46 mensen  in dienst  genomen die  een pilotproject op Maripaston moesten uitvoeren. Vanaf 2019 zijn deze werkzaamheden op dit plan  stopgezet door de voorganger van Rozenhout. “Als Kensenhuis niet kan begrijpen dat we nieuwe mensen nodig hebben om dit project te draaien, dan is hij gewoon een leeghoofd. We hebben de mensen aangenomen om de verdiencapaciteit van het bedrijf te vergroten,”  aldus Rozenhout. Hij deelt mee dat Maripaston nu al financiële voordelen heeft voor Grassalco. Het geld dat men hiermee heeft verdiend is  voor een belangrijk deel gebruikt om de lonen van het personeel te betalen in de afgelopen maanden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGrassalco-directeur Rozenhout slaat terug