maandag 20 maart 2023
27.1 C
Paramaribo
8.7 C
Amsterdam
5
(1)

Grasmaaiers slepen wegenautoriteit voor het gerecht

lees ook ...

Hospital unions want personnel to have an SRD 3,000 purchasi...

Union chairman Imro Edam of's Lands Hospitaal stated, "The various unions are currently holding talks and the Ministry of Health has already been informed of this wish by writing.” He claims the union...

Aannemers van grasmaaiwerkzaamheden hebben beslag laten leggen op middelen van de Wegenautoriteit Suriname. Zij zoeken nu oplossing via de groene tafel, na maanden wachten op uitbetaling voor verrichtte werkzaamheden. Het zijn bedragen  tussen de SRD 15.000 en SRD 25.000 per ondernemer. Terwijl de gedupeerde aannemers wachten op hun geld, heeft men anderen aangetrokken om door te gaan met het werk.

Daarom hebben de gedupeerde  aannemers, de weg naar de rechter gekozen, omdat  er opzet lijkt in het niet uitbetalen. “De zaak is nu bij de rechter en ik vind het niet correct om nu al in de media te reageren hierover”, is de reactie van hun advocaat Joan Nibte. “We willen de rechter eerst de ruimte geven om zijn werk te doen. Maar er is inderdaad wel een geschil tussen deze partijen. We hopen dat er zo snel als mogelijk een oplossing komt in deze zaak.”

Shoenanda Gopalrai, waarnemend directeur van de Wegenautoriteit, geeft toe dat een groep aannemers nog  uitbetaald moet worden voor grasmaaiwerkzaamheden. Dit is on hold gezet, omdat de Centrale Landsaccountantsdienst (Clad), in opdracht van minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken, een onderzoek doet naar mogelijke ongeregeldheden bij de diverse grasmaaiprojecten. “U begrijpt dan zolang dat onderzoek nog loopt, wij het proces niet kunnen onderbreken en overgaan tot uitbetaling”, legt Gopalrai uit.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGrasmaaiers slepen wegenautoriteit voor het gerecht