vrijdag 1 december 2023
31.5 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
0
(0)

Grants voor bedrijven die zich goed presenteren

lees ook ...

Commissie evaluatie Ontslagwet 2018 presenteert aanbevelinge...

De Commissie Evaluatie Ontslagwet 2018 heeft op dinsdag 20 november een validatiesessie gehouden in Torarica om een breed gedragen advies van stakeholders te bespreken voor verbetering van de werking ...

Het Suriname’s Growth Enterprise (SURGE), wordt door het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) uitgevoerd en door de Wereldbank gefinancieerd met technische assistentie van Solidaridad.

Het SURGE- project is onderdeel van het Suriname Competitiveness and Sector Diversification (SCSD) Project, waarin verschillende bedrijven van verschillende districten participeren. Eén van de doelen van het project is, om het concurrentievermogen van Suriname te verbeteren en de verdiencapaciteit te verhogen middels het diversifiëren van de economie.

De eerste pitch-ronde van het SURGE- project heeft plaatsgevonden, waarbij 11 van de deelnemende bedrijven een korte presentatie hebben geven van hun bedrijf om zo door de evaluatiecommissie beoordeeld te worden om in aanmerking te komen voor de ‘matching grant.’ De eerste presentaties zijn op 12 oktober 2023 van start gegaan en duren tot 13 oktober 2023. De presentaties zijn gehouden in Spice Quest. De volgende pitch-ronde zal in november plaatsvinden.

Minister Rishma Kuldipsingh van EZ, die de opening verrichtte, gaf zelfverzekerd te kennen, dat het SURGE- project een succes zal zijn, gezien het harde werk dat verzet is door het Team van EZ, de Wereldbank, Solidaridad, de evaluatiecommissie en de bedrijven die zich hebben opgegeven voor deelname aan het project. De bewindsvrouw benadrukte dat met SURGE de gelegenheid geboden wordt om de veel belovende bedrijven te ondersteunen en te erkennen.

“De economische groei van een land wordt aangedreven door de ondernemersgeest en de innovatie van haar bedrijven. Het is geruststellend om te zien dat er in Suriname zoveel getalenteerde ondernemers en visionaire leiders zijn die streven naar groei en succes”, vervolgde minister Kuldipsingh. Ze wees er verder op dat het ondernemersklimaat wereldwijd steeds concurrerender wordt en dat ondernemers daardoor met meer risico’s te maken krijgen.

Het is volgens de EZ-minister van groot belang dat er geїnvesteerd wordt in de locale ondernemers en bedrijven. Het ministerie van EZ zal samen met Solidaridad hen dan ook ondersteunen en begeleiden op hun weg naar groei en succes. Directeur Karishma Mathoera van Ondernemerschap, die tevens ook voorziter is van de evaluatie commissie, Susan Bansropansingh, coördinator van de Competitiveness Unit Suriname die het SCSD project uitvoert en directeur Eric Hansen van SURGE kwamen voor aanvang van de eerste presentatie ook kort aan het woord.

Tijdens de toespraken is onder meer naar voren gekomen, dat bij de uitvoering van SURGE er voor alle betrokken partijen leermomenten zijn. Dit vanwege het feit dat het om een heel nieuw systeem gaat. Ook is benadrukt dat er een goede voorbereiding is geweest om te komen tot de pitches en dat door de expertise en innovatie die de bedrijven via het SURGE- project hebben opgedaan er een spinoff effect zal zijn voor andere bedrijven.

Wensly Pereira van Amea Pineapple Industries N.V. beet de spits af bij de eerste SURGE pitch-ronde. Hij gaf aan, dat hij de afgelopen maanden heel intensief bezig is geweest en goed is begeleid. Hij sprak zijn dank uit aan het SURGE- team, dat hem in staat heeft gesteld om zijn bedrijf te mogen presenteren om in aanmerking te kunnen komen voor een mogelijke ‘matching grant.’

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGrants voor bedrijven die zich goed presenteren