donderdag 18 april 2024
28 C
Paramaribo
8.4 C
Amsterdam
1.5
(2)

Granman vraagt ingrijpen DNA-voorzitter bij arrestatie Asawinie Edenburg

lees ook ...

Legerofficieren bevorderd na training

Zeven militairen zij na afronding van de Cursus Officiersvorming (klas 2023-02) bevorderd tot de rang van tweede luitenant. Deze cursus van meer dan vier maanden moest de militairen specifieke compete...

Het grootopperhoofd der Saramaccaners, Albert Aboikoni, heeft middels een brief aan parlementsvoorzitter Marinus Bee gevraagd om zijn invloed aan te wenden en zich in te zetten voor de onmiddellijke vrijlating van Asawinie Edenburg. De brief, die werd overhandigd en voorgelezen door Iwan Adjako, secretaris van de granman, benadrukt dat de arrestatie van Edenburg op 28 mei 2023 in strijd is met een vonnis van het Inter-Amerikaans Mensenrechten Hof uit 2007.

Parlementsvoorzitter Bee voelde zich verplicht om de brief in ontvangst te nemen en gaf aan contact op te nemen met de regering om deze kwestie te bespreken. Hij benadrukte het belang van dialoog en zei: “We zullen de brief bestuderen en kijken wat we kunnen doen. Ik ben blij dat u deze weg hebt gekozen, zolang we met elkaar praten, kunnen we problemen oplossen.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGranman vraagt ingrijpen DNA-voorzitter bij arrestatie Asawinie Edenburg