woensdag 17 juli 2024
28 C
Paramaribo
20 C
Amsterdam
0
(0)

Granman Glunder brengt bezoek aan minister Emanuel

lees ook ...

Santokhi: “Grondconversie garandeert bestaanszekerheid...

Tijdens de recent gehouden Regeringsraad Vergadering (RRV) op woensdag 10 juli 2024 zijn de aanpak van grondconversie, personeelsbeleid en veiligheid besproken. President Chandrikapersad Santokhi riep...

De nieuwe Granman der Aluku’s, Simeon Glunder, bracht op dinsdag 17 oktober jongstleden een kennismakingsbezoek aan minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS). 

Minister Emanuël maakte van de gelegenheid gebruik om zich te verontschuldigen voor haar afwezigheid bij de installatie van de granman. Ze sprak daarbij haar erkentelijkheid uit aan minister Dinotha Vorswijk die haar bi dit moment vertegenwoordigde.

De functionarissen wisselden van gedachten over enkele problemen die door de dignitaris zijn waargenomen in zijn gebied. Wat vooral zorgen baart, is de watervervuiling. Dit geschiedt door Brazilianen en Chinezen die aan goudwinning doen. Ook wordt er afval in de rivier gedumpt, wat tot gevolg heeft dat het rivierwater onbruikbaar is.

Granman Glunder deed verder het verzoek aan de ROS-minister om een delegatie te sturen voor oriëntatie in het gebied. Minister Emanuël heeft de problemen aangehoord en beloofde er alles aan te doen om zaken, rakende het beleidsgebied van het ministerie, in orde te maken.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGranman Glunder brengt bezoek aan minister Emanuel