donderdag 30 november 2023
27.6 C
Paramaribo
-0.1 C
Amsterdam
0
(0)

Granman Glunder brengt bezoek aan minister Emanuel

lees ook ...

Boot- en bushouders eindelijk uitbetaald

De boot- en bushouders hervatten hun diensten, omdat een groot deel van de leden uitbetaald zijn. Leerkrachten en leerlingen werden op maandag en dinsdag jongstleden niet vervoerd. De voorzitter Anton...

De nieuwe Granman der Aluku’s, Simeon Glunder, bracht op dinsdag 17 oktober jongstleden een kennismakingsbezoek aan minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS). 

Minister Emanuël maakte van de gelegenheid gebruik om zich te verontschuldigen voor haar afwezigheid bij de installatie van de granman. Ze sprak daarbij haar erkentelijkheid uit aan minister Dinotha Vorswijk die haar bi dit moment vertegenwoordigde.

De functionarissen wisselden van gedachten over enkele problemen die door de dignitaris zijn waargenomen in zijn gebied. Wat vooral zorgen baart, is de watervervuiling. Dit geschiedt door Brazilianen en Chinezen die aan goudwinning doen. Ook wordt er afval in de rivier gedumpt, wat tot gevolg heeft dat het rivierwater onbruikbaar is.

Granman Glunder deed verder het verzoek aan de ROS-minister om een delegatie te sturen voor oriëntatie in het gebied. Minister Emanuël heeft de problemen aangehoord en beloofde er alles aan te doen om zaken, rakende het beleidsgebied van het ministerie, in orde te maken.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGranman Glunder brengt bezoek aan minister Emanuel