zondag 14 april 2024
24.7 C
Paramaribo
11.8 C
Amsterdam
4
(1)

Granman Bono Velantie bezoekt vicepresident

lees ook ...

Patricia Sabajo ziet af van juridische strijd tegen dorpshoo...

Het conflict rondom de leiderschapstitel in het Inheemse dorp Powakka heeft een wending genomen. Voormalig dorpshoofd Merian (Patricia) Sabajo heeft besloten haar juridische strijd tegen het huidige d...

Het Directoraat Volkscommunicatie meldt dat Bono Velantie het grootopperhoofd der Aucaners op donderdag 19 mei “een historisch beleefdheidsbezoek” heeft gebracht aan vicepresident Ronnie Brunswijk.  Hoofdkapitein Lesina heeft de granman vergezeld tijdens dit bezoek. Het is de eerste keer, dat een graman een bezoek heeft gebracht aan een stamgenoot in een functie als deze.

De vicepresident heeft het opperhoofd vaker bezocht op zijn residentie te Diitabiki(Drietabbetje). Nu heeft Graman Velantie een tegenbezoek gebracht. Het grootopperhoofd wil dit vaker doen in de toekomst. De graman van de vicepresident drukte hem op het hart om zijn werk  naar eer en geweten te verrichten. “Niet iedereen zal hem daardoor als positief ervaren.  Echter, het is een kunst om door alles heen zonder aanzien des persoon het beste van te maken. De wereld kijkt naar ons en vooral de naam van de stam moet hoog worden gehouden”. Brunswijk beloofde zich te zullen blijven inzetten. De graman werd rondgeleid op de 6e etage van het Frank Essedgebouw.

Harris Manorath, juridisch adviseur en de directeur van het Directoraat Volkscommunicatie, tevens woordvoerder van de vicepresident, Humphrey Dundas waren aanwezig namens het Kabinet van de Vicepresident.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGranman Bono Velantie bezoekt vicepresident