zondag 5 december 2021
24.4 C
Paramaribo
3.8 C
Amsterdam
0
(0)

Granman Alalaparu bezoekt vaccinatiesite Medische Zending

lees ook ...

Einde vierde Covid-golf in zicht

Soenita Nannan Panday-Gopisingh, voorzitter van de Stuurgroep Covid Communicatie, sprak van goed nieuws en een dalende trend van de Covid-19-gevallen tijdens vierde Covid-golf. Zij heeft in het persce...

Granman Asongo Alalaparu van de Trio Inheemsen heeft zich vandaag op uitnodiging van de Medische Zending (MZ), georiënteerd bij het Coördinatiecentrum in het kader van Covid-19-vaccinatie. Voorafgaand aan het informatief bezoek had de granman, vergezeld van de districtscommissaris van Sipaliwini, Marilou Sapa, een ontmoeting met de MZ-directie.

Tijdens deze ontmoeting heeft de directie van MZ de granman ingelicht over het Covid-19-vaccin en het vaccinatieproces. De granman heeft op zijn beurt de bezorgdheden van de trio gemeenschap naar voren gebracht. Een van de bezorgdheden van de gemeenschap zijn de berichten van overlijden van hun familieleden na vaccinatie in Brazilië.

De granman heeft zijn volste vertrouwen in MZ, die verantwoordelijk is voor de gezondheidszorg in het binnenland. Volgens hem heeft hij van de gemeenschap de opdracht gekregen om eerst te oriënteren in Paramaribo, hoe het vaccinatieproces eruit ziet en met die informatie terug te gaan naar het dorp.

Granman Alalaparu heeft aangegeven dat de gemeenschap bereid is met MZ tijdens een krutu informatie uit te wisselen, zodat ook zij in het verre zuiden een weloverwogen en goed besluit kunnen nemen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGranman Alalaparu bezoekt vaccinatiesite Medische Zending