donderdag 1 juni 2023
27.8 C
Paramaribo
14.2 C
Amsterdam
0
(0)

Granman Alalaparu bezoekt vaccinatiesite Medische Zending

lees ook ...

Wegafsluiting ivm asfaltering Domineestraat

Het Korps Politie Suriname heeft bekend gemaakt, dat in verband met asfalteringswerkzaamheden aan de Domineestraat, een gedeelte van de weg zal worden afgesloten. Het weggedeelte dat wordt afgeslot...

Granman Asongo Alalaparu van de Trio Inheemsen heeft zich vandaag op uitnodiging van de Medische Zending (MZ), georiënteerd bij het Coördinatiecentrum in het kader van Covid-19-vaccinatie. Voorafgaand aan het informatief bezoek had de granman, vergezeld van de districtscommissaris van Sipaliwini, Marilou Sapa, een ontmoeting met de MZ-directie.

Tijdens deze ontmoeting heeft de directie van MZ de granman ingelicht over het Covid-19-vaccin en het vaccinatieproces. De granman heeft op zijn beurt de bezorgdheden van de trio gemeenschap naar voren gebracht. Een van de bezorgdheden van de gemeenschap zijn de berichten van overlijden van hun familieleden na vaccinatie in Brazilië.

De granman heeft zijn volste vertrouwen in MZ, die verantwoordelijk is voor de gezondheidszorg in het binnenland. Volgens hem heeft hij van de gemeenschap de opdracht gekregen om eerst te oriënteren in Paramaribo, hoe het vaccinatieproces eruit ziet en met die informatie terug te gaan naar het dorp.

Granman Alalaparu heeft aangegeven dat de gemeenschap bereid is met MZ tijdens een krutu informatie uit te wisselen, zodat ook zij in het verre zuiden een weloverwogen en goed besluit kunnen nemen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGranman Alalaparu bezoekt vaccinatiesite Medische Zending