donderdag 28 maart 2024
35 C
Paramaribo
10.1 C
Amsterdam
5
(1)

Geen groot feest voor granman Aboikoni; krijgt bezoek LVV-minister

lees ook ...

Saramacca roept dringend op tot bemanning politieposten tege...

Belanghebbenden - waaronder ondernemers, winkeliers, de politieleiding onder aanvoering van de Gewestelijke Politie Commandant (GPC), de districtscommissaris (dc) en diens staf – zijn in Groningen, Sa...

Granman Albert Aboikoni der Saramaccaners heeft zijn zestigste verjaardag niet groots kunnen vieren. Alle geplande activiteiten zijn van de baan, vanwege de toename van het aantal coronabesmettingen. De voorbereidingen waren al maanden terug gestart. Echter wilde de gezagsdrager niet dat op zijn geboortedag er massaverspreiding van het Covid-virus zou plaatsvinden.

Verschillende mensen en groepen hadden al aangegeven, dat zij op Asindohopo aanwezig zouden zijn voor dit heugelijk feit. De muziekformaties zijn afgezegd. Het feest zal op een ander en gunstiger tijdstip gehouden worden. Hij heeft wel enkele personen ontvangen die hem alsnog wilden feliciteren. Dit is gebeurd met inachtneming van de Covid-19-maatregelen, op zijn privéverblijf te Djoemoe.

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) was een van deze gasten. Hij bracht namens president Chandrikapersad Santokhi de felicitaties over en verzekerde de Saramaccaanse gemeenschap dat het niet bij dit bezoek zal blijven. Granman Aboikoni toonde zich zeer verheugd met de aanwezigheid van de delegatie.

Hij sprak de hoop uit dat het bezoek een eerste stap zal zijn naar een goede samenwerking met de regering alsook ontwikkeling van de dorpen in Boven-Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeen groot feest voor granman Aboikoni; krijgt bezoek LVV-minister