donderdag 6 oktober 2022
25.5 C
Paramaribo
12 C
Amsterdam
0
(0)

Gramanschap Kwamalasamutu overgedragen

lees ook ...

Familie van tiener gevonden

Na een gepubliceerd bericht van het Korps Politie Suriname in de avond van maandag 03 oktober, hebben de familieleden van de 15-jarige tiener die had opgegeven dat zij Stevania Misidjan heette, zich o...

Vrijdag is er geschiedenis geschreven in Kwamalasamutu. Graman Alalaparu heeft zijn functie als grootopperhoofd der Trio ’s overgedragen aan zijn kleinzoon Jimmy Toeroemang(30). De granman doet een stap terug vanwege hoge leeftijd en ziekte. Hij heeft ervoor gekozen om de stam te laten leiden door een jonger persoon. Het is historisch, omdat het de eerste keer is dat een grootopperhoofd van de stam zijn functie overdraagt tijdens zijn leven. Dit gebeurde in aanwezigheid van de vice-president Ronnie Brunswijk.

Jimmy Toeroemang (30) is ingewijd als nieuwe granman van het inheemse dorp Kwamalasamutu. Asongo Alalaparu is de grootvader van Toeroemang. Ook dit is nieuw. Gewoonlijk heeft de opvolger bij de bovenlandse inheemsen  geen familiaire band met de opvolger.

Alalaparu heeft Toeroemang  drie jaar geleden  aan de Trio-bevolking voorgesteld als zijn opvolger. Na goedkeuring van de stam werd hij door zijn opa op het werk voorbereid. Nu hij is ingewijd, zal de nieuwe granman drie maanden door oud districtscommissaris Hermes Libretto worden getraind in de bestuurlijke aangelegenheden met de overheid.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGramanschap Kwamalasamutu overgedragen