dinsdag 25 juni 2024
23.3 C
Paramaribo
24.3 C
Amsterdam
5
(1)

GOw2 kan markt “ruim voorzien” van brandstof

lees ook ...

Santokhi dringt aan op nauwkeurigheid in nieuwe National Ris...

Tijdens een vervolgmeeting hebben de Nationale Anti Money Laundering Commissie (NAMLAC) en de Project Implementation Unit (PIU) op 20 juni 2024 een presentatie verzorgd aan president Santokhi met betr...

Marketing Asset Manager, Marc Refos van GOw2 zegt desgevraagd, dat zijn maatschappij voldoende brandstof heeft, zolang men normaal wil tanken. SOL levert nu veel minder. De leverancier wenst nu contante betaling, omdat de overheid een schuld heeft bij het bedrijf. Brandstof is op bij andere pompstations, waardoor Gow2 wordt aangedaan.

“Wij hebben genoeg voorraad zolang men niet gaat ‘rushen’ naar de pomp”, aldus Marc Refos, Marketing Asset Manager desgevraagd aan Starnieuws.

De  verhoogde brandstofprijzen gaan vandaag in. Oliemaatschappijen en het ministerie van Financiën & Planning zijn in overleg met elkaar. SOL had de regering kort geleden  een deadline gesteld voor 31 januari. De overheid heeft echter geen oplossing kunnen vinden, en de leveranciers leveren nu, nadat voor de lading is betaald. SOL wil dat de subsidie op brandstof wordt afgebouwd, omdat  voorfinanciering van de overheid niet meer kan.

“Wij bieden de oliemaatschappijen en de regering de ruimte dit probleem op te lossen. Wij hopen dat binnen een week het opgelost is. Voor die periode kunnen wij de markt ruim voorzien van brandstof”, zegt Refos.

Brandstofverkopen vanuit GOw2 vindt plaats vanuit de verrekening van dividend. Staatsolie en de aandeelhouder hebben hierover een goede afstemming.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGOw2 kan markt "ruim voorzien" van brandstof