vrijdag 23 februari 2024
29.3 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
3
(1)

GOw2 garandeert brandstofvoorziening; geen reden tot paniek

lees ook ...

Somohardjo betreurt prestaties in Saramacca tijdens laatste ...

De politieke partij Pertjajah Luhur (PL) heeft tijdens de laatste verkiezingen van 2020 een teleurstellende prestatie geleverd in het district Saramacca, waar ze voorheen altijd minstens één zetel wis...

De gemeenschap hoeft niet in paniek te raken, want er is voldoende brandstof. GOw2 Energy Suriname N.V. informeert de samenleving, dat alle GOw2 servicestations normaal open zijn. De servicestations worden volop bevoorraad met zowel gasoline als diesel, dat geproduceerd is door de Staatsolie raffinaderij.

De maatschappij meldt dat er geen reden is tot paniek of ongerustheid over de brandstofvoorziening tot dusver. “Wij doen daarom een beroep op een ieder om hamsteren en/of onnodige rijvorming bij de stations zoveel mogelijk te voorkomen en ook spaarzaam om te gaan met de huidige voorraad,” staat in een persbericht.

Deze huidige voorraad en de productiecapaciteit van de raffinaderij zijn voldoende om de bevoorrading in stand te houden, zodat de overige leveranciers en de regering de ruimte hebben om tot een werkbare oplossing te komen. Hierdoor zal de situatie weer volledig normaliseren.

Er ontstond maandag een drukte bij haast alle pompstations toen bekend werd dat de SOL servicestations hun pompen hadden gesloten. Velen vermoedden dat de reden voor de sluiting te maken had met de prijsaanpassing van brandstof. Iedere maand rond de vijfde worden de nieuwe brandstofprijzen bekendgemaakt.

De maatschappij is genoodzaakt de leveranties stop te zetten vanwege de torenhoge schuld bij leveranciers. Al enige tijd kan het bedrijf geen valuta betrekken vanuit de markt. Lokale commerciële banken en overige marktpartijen zijn niet bereid en/of geven aan dat zij niet in staat zijn om in onze behoefte aan US-dollars te voorzien. Het gevolg is dat zowel internationale als nationale leveranciers niet betaald kunnen worden.

Als de schulden niet betaald kunnen worden, dan wordt ook geen brandstof geleverd. SOL benadrukt dat het zich als maatschappelijk verantwoord bedrijf gecommitteerd heeft en ook conform al jaren garant staat voor brandstof leveringen aan de Surinaamse markt. Dit gebeurt steeds in nauw overleg met het ministerie van Financiën & Planning.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGOw2 garandeert brandstofvoorziening; geen reden tot paniek