maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
5
(1)

Goudput tragedie: Arbeider verdwijnt in de diepte na waarschuwing van werkgever

lees ook ...

Rapartiest Kapalani gearresteerd tijdens politiepatrouille

Vanochtend is de 31-jarige rapartiest Kapalani aangehouden tijdens een patrouille van de stootgroep Regio Paramaribo. Hij werd betrapt met een vuistvuurwapen, dat door de autoriteiten in beslag is gen...

Een tragedie voltrok zich op donderdagochtend 15 februari 2024 toen een 22-jarige man, bekend als R.N., na het afronden van opschoonwerkzaamheden een duik nam in de goudput bij Nieuw Koffiekamp, gelegen nabij Tapdotie, en vervolgens verdween in de diepte. De politie van het bureau Brownsweg reageerde op een melding van verdrinking in de goudput in het genoemde gebied en begon met een onderzoek ter plaatse.

Bij aankomst bleek dat R.N. samen met zijn werkgever en andere gouddelvers aan het werk was. Op een gegeven moment besloot een van de andere arbeiders naar een nabijgelegen eiland te zwemmen. R.N. gaf aan dat hij ook wilde duiken in de put, ondanks waarschuwingen van zijn werkgever dat hij niet kon zwemmen.

Ondanks de waarschuwingen sprong de jongeman toch in de put en raakte in de problemen. Een medearbeider sprong ook in de put om te helpen, maar R.N. verdween uiteindelijk onder water. De brandweer werd ingeschakeld voor een zoekactie, maar deze leverde geen resultaat op. De zoekactie zal voortgezet worden met onverminderde inzet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGoudput tragedie: Arbeider verdwijnt in de diepte na waarschuwing van werkgever