Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Goudindustrie Surinaams binnenland wordt inzichtelijk gemaakt

Geplaatst

op

Nh Minister Abiamofo En Delegatie In Het District Brokopondo. Foto Cds

In verband met de ordening van de goudsector heeft een delegatie onder leiding van minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) een veldbezoek gebracht aan het district Brokopondo, te Brokopondo Centrum. Naast de bewindsman hebben  de districtscommissaris van Brokopondo, Ludwig Mendelzoon, general manager van de Commissie Ordening Kleinschalige Goudsector (OKGS), Wilson Balansi, en beleidsadviseur Rene Pika het gebied bezocht.

Dit bezoek was bedoeld om na te gaan, als de goudzoekers de mijnen nabij de hulpdammen van de Afobaka waterkrachtcentrale volgens de gemaakte afspraken hebben verlaten. Ook is de doelgroep geïnformeerd over het te voeren mijnbouwbeleid. In een eerder stadium waren de activiteiten rond de hulpdammen in het zo genoemd ‘No Go’ gebied dat Staatsolie toebehoort, reeds door de OKGS stopgezet. Ook hebben de goudzoekers hun pijnpunten besproken met de delegatieleden.

Volgens de NH-minister is geconstateerd dat er goudwinningsactiviteiten nabij de VOJ- school te Brokopondo Centrum en de weg naar Atjoni worden ontplooid, die de infrastructuur en veiligheid van de lokale gemeenschappen in gevaar brengen. Door kordaat optreden van het ministerie van NH en OKGS behoren ook hier de werkzaamheden tot het verleden. Met deze actie is voorkomen dat de infrastructuur en veiligheid van de lokale gemeenschappen verder in gedrang is gekomen.

De delegatie heeft van de gelegenheid gebruikgemaakt om te praten met de locals met het uiteindelijke doel om een forum te bieden aan de kleinschalige gouddelvers van Balingsoela en omgeving. De regering wil met voortvarendheid  werken aan de ordening van de sector. Met de nieuwe visie zal de goudindustrie in het binnenland inzichtelijk worden gemaakt wat op kort termijn moet resulteren in adequate inning van de middelen voor de staat. Binnen afzienbare tijd zal ook het Marowijne-, Lawa- en Tapanahonygebied worden aangedaan.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Bekende Inpecteur Dennis Kolf heengegaan

Geplaatst

op

20201019 162440

De bekende  inspecteur van politie 1ste klasse Dennis Kolf is vanochtend heengegaan. Hij was waarnemend gewestelijk politiecommandant (GPK) van Saramacca. Vanmorgen werd door zijn huisgenoten ontdekt dat Inspecteur Kolf het tijdelijke met het eeuwige had verwisseld. Kolf was één van de 10 inspecteur die begin september zou worden bevorderd tot een naast hogere rang, maar de bevorderingen van deze Inspecteurs gingen om onduidelijke redenen niet door.

De groep inspecteurs zou op dinsdag 8 september 2020 worden bevorderd tot de rang van Hoofdinspecteur van politie. Een dag daarvoor kregen zij telefonisch het bericht dat de bevordering was aangehouden. Inspecteur Kolf die  zeer verheugd was dat hij zou worden bevorderd en van alle kanten  felicitaties kreeg, was erg teleurgesteld  en verbaasd dat het niet doorging.

Inspecteur Dennis Kolf heeft zich ook jaren lang ingezet als jeugdvoorlichter bij de afdeling jeugdzaken van het Korps Politie Suriname. Hij was bij velen bekend van de voorlichtingsfilmpjes op de televisie voor de jeugd, waarbij de cast ook door jongeren werd bezet en  die onder zijn leiding op een aantrekkelijke manier werden gepresenteerd. Inspecteur Kolf bereikte de leeftijd van 56 jaar. – culturu.com

Lees verder

Suriname

Poorten universiteit gesloten om onveilige COVID-19-situatie

Geplaatst

op

Adekus

Uit voorzorg heeft het personeel aangesloten bij de Werknemers Federatie Universiteit (WFU), vandaag besloten om tot nader order niet te werken. Het besluit is genomen, omdat de nodige voorzieningen nog niet zijn getroffen ter bestrijding van het coronavirus.

Suneel Soekhnandan, woordvoerder van de WFU, zegt dat uit voorzorg niet gewerkt wordt. Het universiteitsbestuur heeft afgelopen week nagelaten de WFU direct te informeren dat er besmettingen onder het personeel zijn. Deze gevallen zijn via een tip binnengekomen. Toen WFU de leiding hiermee confronteerde warden de gevallen bevestigd.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen