dinsdag 28 maart 2023
30 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

Goud voor Van Assen in Costa Rica

lees ook ...

The decision of the Constitutional Court regarding the elect...

On March 23, 2023, the National Assembly's committee on electoral laws convened. The Constitutional Court's ruling on the electoral rules was considered at this meeting. It was requested that the C...

Miguel van Assen haalde goud tijdens de 32ste Centraal-Amerikaanse atletiekkampioenschappen voor senioren in Costa Rica. De Surinaamse atleet pakte de titel op het hink-stap-springen met een afstand van 15,90 meter in Estadio Nacional in San José. Hij haalde daarmee echter, niet de kwalificatie voor de Olympische Spelen, daarvoor moest hij minimaal 17,14 moeten springen.

De 169 atleten (72 vrouwen en 97 mannen) aan de 32ste  editie van de Centraal-Amerikaanse atletiekkampioenschappen  onder auspiciën van de Confederación Atlética del Istmo Centroamericano (Cadica) kwamen uit Belize, gastland Costa Rica (meeste deelnemers: 62), Ecuador, El Salvador, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Panama, Puerto Rico en Suriname.

Hij zette zijn verste sprong reeds bij de eerste poging. Zijn vierde en zesde sprong waren respectievelijk 15,61 en 14,61 meter. De andere pogingen waren ongeldig. In Guyana kwam hij vorige week tot de winnende sprong van 16,55. Verder was hij goed voor brons tijdens de Zuid-Amerikaanse kampioenschappen met een sprong van 16,73.

Behalve Van Assen hebben drie andere atleten zich opgegeven voor het hink-stap-springen. Fredy Enrique Lemus Guerra (23jr) van Guatemala met 15,54m. Brons ging naar Brandon Jones(33 jr) van Belize . Hij sprong 14,89 meter. Op de vierde plek  eindigde de achttienjarige Elias Jose Ocampo Rodriguez van Costa Rica met 14,17 meter.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGoud voor Van Assen in Costa Rica