maandag 11 december 2023
24.4 C
Paramaribo
9.3 C
Amsterdam
5
(5)

Goud voor natuurkundestudent Shofar Sno

lees ook ...

VN-Secretaris-generaal doet zeldzaam beroep op artikel 99 va...

Naar aanleiding van de situatie in Gaza heeft Secretaris-generaal António Guterres van de Verenigde Naties een beroep gedaan op artikel 99 van het VN-handvest. Dit opvallende verzoek werd vastgelegd i...

Bij de de Physics Cup, een online Natuurkunde Competitie voor middelbare school- en universiteitsstudenten, heeft Shofar Sno een gouden medaille behaald. Deze competitie werd gehouden in de periode van 21 november 2021 tot 4 juni 2022 en is georganiseerd door de Tallinn University of Technology in Estland. Er deden in totaal 1146 studenten uit 81 landen mee aan deze wedstrijd.

Sno heeft één van de vier gouden medailles in de wacht gesleept. Momenteel is hij tweedejaars student natuurkunde aan de Faculteit Wis- en Natuurkundige Wetenschappen van de Anton de Kom Universiteit van Suriname. In 2020 was hij de winnaar van de nationale natuurkunde olympiade. Hij zat toen op de Scholengemeenschap Kwatta.

De nationale natuurkunde olympiade wordt georganiseerd door het Comité Natuurkunde Olympiade Suriname in samenwerking met de Universiteit van Suriname. De deelnemers zijn studenten van de middelbare scholen in Suriname. De olympiade bestaat uit het oplossen van een serie theoretische natuurkunde opgaven en het uitvoeren van experimenten.

Dit jaar wordt de nationale natuurkunde olympiade hervat na twee jaar te hebben stilgelegen vanwege de Covid-19-pandemie. De vijf winnaars van de komende editie zullen volgend jaar worden afgevaardigd naar de internationale natuurkunde olympiade, die in Tokio, Japan, zal worden gehouden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGoud voor natuurkundestudent Shofar Sno