zondag 5 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
6.6 C
Amsterdam
4
(4)

Gordon Mac Donald door de politie opgepakt

lees ook ...

Prijzen babyvoeding bij winkelcontrole direct teruggedraaid

De Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft controle- werkzaamheden gedaan in het district Wanica. De actie ri...

Het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) heeft op vrijdag 20 januari de 58-jarige verdachte Gordon M. alias ‘Mackoe’ aangehouden. Gordon wordt er van verdacht op woensdag 18 januari in een voicebericht dat via social media viraal ging, ontoelaatbare uitspraken te hebben geuit.

In het voicebericht zouden de president Chandrikapersad Santokhi, de vicepresident, ministers, first lady, gezagdragers, VHP-toppers, en prominente figuren uit vakbondsorganisaties en het bedrijfsleven zwaar beledigd en met de dood  bedreigd zijn, waarbij hij de gemeenschap zou hebben aangezet tot het plegen van een strafbaar feit, namelijk, gewelddadig optreden tegen de overheid.

Een der gezagdragers heeft van deze strafbare feiten op 18 januari aangifte gedaan op het politiebureau de Nieuwe Grond. De verdachte werd opgespoord en in het ressort Zorg en Hoop op 20 januari in de boeien geslagen. Hij werd vervolgens ter voorgeleiding overgebracht naar het politie bureau de Nieuwe Grond. Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte Gorden door de politie in verzekering gesteld.

Op de samenleving wordt ten overvloede het beroep gedaan zulk gedrag achterwege te laten, daar het strafbaar is gesteld volgens artikel 152 van het Surinaams Wetboek van Strafrecht (belediging Staatshoofd/waarnemend Staatshoofd) en er een gevangenisstraf van ten hoogste vijf jaren of een geldboete van de vierde categorie op staat.

Hieronder de videolink met de voice waar het waarschijnlijk om gaat:

 

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGordon Mac Donald door de politie opgepakt