dinsdag 27 februari 2024
26 C
Paramaribo
3.7 C
Amsterdam
0
(0)

Goodwill swim meet in Trinidad & tobago

lees ook ...

Centrale Bank en ministerie van Financiën cruciaal in Surina...

Een recente neerwaartse trend in de Surinaamse wisselkoers wordt toegeschreven aan overheidsfinanciële maatregelen die in de afgelopen jaren zijn genomen, volgens Sanjay Gaurisankar, het hoofd van de ...

De 26ste editie van de jaarlijkse Goodwill Swim Meet wordt de volgende week gehouden in Trinidad & Tobago twee jaar nadat Suriname gast- en organiserend land was van de 26ste editie van dit zwem event. De selectie die Suriname zal vertegenwoordigen in Port of Spain, is nu in de startblokken.

De zwemmers die in de selectie zitten nemen deel aan de jaarlijkse zwemwedstrijden van De Witte Lotus (DWL), die op zaterdag 13 augustus 2022 van start gingen en tot zondag duren. Behalve de zwemselectie doen ook zwemmers van de organiserende club, Oase, De Dolfijn, Neptunes, VOS en de zwemploeg van Gordon Touw Ngie Tjouw mee aan de wedstrijden.

Desiré Eendragt, assistent PR van de Surinaamse Zwem Bond (SZB), zegt dat de voorbereidingen van de selectie met deelname aan de wedstrijden van dit weekend, in volle gang zijn. De laatste trainingsdag is aanstaande dinsdag, terwijl de ploeg een dag later vertrekt. Volgens assistent-coach Rubaina Jhagroe worden de zwemmers zowel tijdens de club- als selectietrainingen klaargestoomd.

Tijdens de wedstrijden bij De Witte Lotus komen namelijk ook de onderdelen waarop de zwemmers zullen meedoen aan bod en wordt er gezwommen in de leeftijdsklassen die zijn toegestaan op de Goodwill Swim Meet. Met de toegestane leeftijd vanaf 7 jaar dienen de wedstrijden op Trinidad als opstapfase. Dit betekent dat, naar een vaste regel van de Goodwill Swim Meet, er geen toppers mogen meedoen. De Surinaamse top heeft door het jaar heen ook al aan wedstrijden van haar categorie meegedaan.

Aan de Goodwill Swim Meet nemen deel Trinidad & Tobago, Suriname zijn, St. Lucia, Grenada, Guyana, Barbados, Jamaica en de Bahamas van de partij.  “De verwachtingen zijn dat de zwemmers hier en daar een medaille meeslepen,” aldus Eendragt. Jhagroe voegt eraan toe dat de selectiezwemmers tijdens de wedstrijden van DWL ook worden aangemoedigd hun tijden te verbeteren.

Doordat ook het wedstrijdzwemmen stillag hebben zwemmers andere bezigheden gezocht. “Toen het weer begon kwamen er weinig, maar langzamerhand komt het weer op gang en komen er ook veel nieuwe zwemmers”, merkt de assistent-coach op. Eendragt meent dat voor wat de zwemsport betreft Suriname al eerder af moest van de beperkingen. Covid en de daarmee gepaard gaande beperkingen hebben de zwemsport achtergehouden, terwijl men volgens Eendragt veel verder zou moeten zijn.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGoodwill swim meet in Trinidad & tobago