woensdag 29 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
6.4 C
Amsterdam
0
(0)

Gonesh neemt waar, terwijl Jessurun bedankt bij SLM

lees ook ...

Scholen open op dag van protest

Vrijdag aanstaande gaat de “Alles Plat” beweging weer de straat op om verder te protesteren. Burgervader Bhola rekent op een ordelijk verloop van zaken. Fols(De Federatie van Organisatie van Leerkrach...

Het contract met Paul de Haan wordt in allerijl ontbonden. Steven Gonesh is nu  waarnemend CEO voor twee maanden, en  leidt een interim-managementteam samen met Santosh Baidjoe, John Vrede en Ganesh Laigsingh. De laatste fungeert als president-commisaris, omdat Xaviera Jessurun ondertussen ook heeft bedankt. Gonesh en zijn team moeten lopende zaken afronden, en zorgen voor een goede transitie.

Paul de Haan heeft kort voor zijn(officieel onbekend) vertrek, en wel op zondag zijn ontslag ingediend. Zaken hebben zich voltrokken buiten de aandeelhouder en het clusterteam van ministers om. Prenobe Bissessur heeft toen gehandeld buiten zijn bevoegdheden. Dit heeft geleid tot beëindiging van de samenwerking met hem.

Het openbaar Ministerie is nu begonnen met een strafrechterlijk onderzoek bij de National Carrier, waarvoor hij alle ruimte heeft van de regering om het af te ronden. De Public Relation afdeling van het OM heeft onder leiding van Officieren teams ingezet om de onregelmatigheden onder de loep te nemen. Op 30 augustus zal De Nationale Assemblee een comité general houden over de SLM. Tijdens dit onderzoek wil de regering ”rust” betrachten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGonesh neemt waar, terwijl Jessurun bedankt bij SLM