donderdag 22 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
5
(1)

Gonda Asadang benoemd tot nieuwe president-commissaris van Staatsolie

lees ook ...

Suriname ontvangt US$ 130.000 schenking China voor rampenbeh...

Suriname heeft een schenking van US$ 130.000 ontvangen van de Volksrepubliek China. Hiervan is US$ 100.000 bestemd voor het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR), terwijl US$ 30.0...

Tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders (AvA) van de Staatsolie Maatschappij Suriname is officieel het besluit goedgekeurd om Gonda Asadang als nieuwe president-commissaris te benoemen, terwijl Stanley Betterson als nieuw lid is toegetreden tot de Raad van Commissarissen. De AvA vond plaats op donderdag 23 november 2023 op het Kabinet van de President.

De voordrachten waren eerder goedgekeurd in de regeringsraad van 22 november 2023, waarna de benoemingen op 1 december 2023 van kracht werden. De voormalige president-commissaris, Herman Alendy, is op eigen verzoek afgetreden, wat resulteerde in een vacature in de Raad van Commissarissen.

Asadang, die al 13 jaar in de Raad van Commissarissen zit, kreeg volledige steun van de directie en de RvC voor haar voordracht. In haar dankwoord benadrukte de nieuwe president-commissaris haar bekendheid met Staatsolie en haar bereidheid om samen met de directie de verantwoordelijkheden van de rol te vervullen.

Tijdens de aandeelhoudersvergadering werd Betterson voorgedragen en goedgekeurd als nieuw RvC-lid, met steun van de directie en andere RvC-leden. Betterson, met uitgebreide juridische kennis en ervaring in de publieke sector, bedankte het staatshoofd en de regering voor het in hem gestelde vertrouwen. Hij benadrukte de grote verantwoordelijkheden van zijn functie en beloofde alles in het werk te stellen om het vertrouwen niet te schaden.

Jim Bousaid, vertegenwoordiger van de grootaandeelhouders, bracht namens de RvC condoleances over aan de nabestaanden van de mijnramp. Tijdens de AvA werden ook andere zaken besproken, waaronder het eindverslag van de studiegroep ontwikkeling gasexploitatie. Bousaid benadrukte dat gasontwikkeling de mogelijkheid biedt om de economie te transformeren. Het staatshoofd uitte de hoop op eenheid binnen de Staatsolie Maatschappij Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGonda Asadang benoemd tot nieuwe president-commissaris van Staatsolie