dinsdag 29 november 2022
25.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
5
(2)

Golf van misdrijven leidt tot intensivering operatie Veilig Suriname

lees ook ...

President Santokhi: “Koers stabiliseren en binnen perken hou...

Het stabiliseren van de koers en die binnen de perken houden zijn twee zaken die volgens president Chandrikapersad Santokhi cruciaal zijn. Dit zei het staatshoofd maandag tijdens een persconferentie v...

Het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) heeft vanwege de golf van ernstige misdrijven de afgelopen dagen, besloten om de operatie ‘Veilig Suriname’ verder aan te scherpen. Gewelddadige gewapende overvallen op burgers in woningen, bedrijven en op de openbare weg vinden met regelmaat van de klok plaats. Judith Dragtenstein, hoofd Bestrijding Zware Criminaliteit van Juspol, erkent de situatie van zware criminaliteit, zoals die zich momenteel voordoet.

Verder is het de autoriteiten ook opgevallen dat er sprake is van een reeks van criminele activiteiten. Echter zijn die niet ongebruikelijk in deze periode van het jaar. Gebleken is dat jaarlijks rond deze tijd de samenleving slachtoffer wordt van zware berovingen waarbij veel geweld wordt toegepast. Verder is er sprake van ruzies en meningsverschillen die uitlopen op schiet- en steekpartijen.

Te Redidoti heeft zich op 29 december een geval voorgedaan, waarbij zwaargewapende criminelen gekleed in camouflagepakken een aantal personen hebben beroofd. In deze kwestie is volgens de politiecommissaris een aantal personen opgebracht voor verhoor. Echter kon geen van ze tot verdachten worden gerekend. Een van de slachtoffers heeft eerder drie mannen aangewezen als te zijn de daders.

Deze personen waren aangehouden, maar bleken geen verdachten te zijn. Het gaat twee Brazilianen, die na afstemming met het Openbaar Ministerie (OM) in verzekering zijn gesteld, terwijl een andere na te zijn verhoord, is heengezonden. “Als personen gemaskerd zijn en in camouflagepakken gekleed, zijn ze moeilijk te herkennen. De verdachten van de berovingen in de omgeving Redidoti zijn nog voortvluchtig,” zegt Dragtenstein.

Op de gemeenschap doet zij een beroep op de gemeenschap om mee te helpen de daders van deze brute roofovervallen, waarbij er twee doden te betreuren zijn, op te sporen en in te rekenen. Tevens vraagt de politietopper dat mensen niet naar het gebied trekken, en dat men tegelijkertijd te alle tijden voorzichtig is. Politiecommissaris Dragtenstein wijst erop dat de politie niet overal kan zijn. Ze verzekert de gemeenschap dat met het intensiveren van de operatie de politie ook haar zichtbaarheid in alle gebieden, ook in het achterland, heeft verhoogd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

9 REACTIES

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGolf van misdrijven leidt tot intensivering operatie Veilig Suriname