woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
5
(1)

Golf ernstige misdrijven dwingt tot uitvoering Criminaliteitsurgentieplan

lees ook ...

Surveillance Pikin Saron opgevoerd; mosterd na de maaltijd

Een gemengd team van de politie Regio Midden heeft in de periode van maandag 8 mei tot en met zondag 21 mei jongstleden, de surveillance in het ressort Zanderij, in het bijzonder in de omgeving van Pi...

Het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) heeft besloten om een ‘Criminaliteitsurgentieplan’ uit te voeren. Dit besluit is vanwege de golf van ernstige misdrijven van de afgelopen weken en het steeds toenemende roekeloos rijgedrag met als gevolg verkeersdoden en zwaar lichamelijk letsel. Al enige tijd wordt ‘Operatie Saka Yu Tempo’ uitgevoerd, echter is het gebleken dat deze operatie nog niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd.

De verkeerscriminaliteit viert hoogtij en gewelddadige gewapende overvallen in woningen, bedrijven en op de openbare weg vinden met regelmaat van de klok plaats. De veiligheid van burgers moet te allen tijde door de regering worden gewaarborgd.

De regering erkent de problemen waarmee het Korps Politie Suriname (KPS) te kampen heeft, zoals voornamelijk personeelstekort, gebrek aan middelen voor verkeershandhaving en gebrek aan adequaat rollend materieel. Het ‘Criminaliteitsurgentieplan’ is bedoeld als ondersteuning aan de politie.

Verhoogde surveillances om de zichtbaarheid van de politie en haar bijstandsteams te verhogen zijn de hoofdlijnen van het plan. Dit zal bestaan uit politievoertuigen en tijdelijke inzet van gehuurde voertuigen, bijstand van het Nationaal Leger en de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS), alsmede assistentie van geselecteerde bonafide particuliere beveiligingsbedrijven die voldoen aan de criteria van het ministerie, een en ander vooruitlopend op de definitieve regulering van de sector.

In het plan zijn er ook bijzondere operationeel-technische acties voorbereid die een preventieve werking moeten hebben en die de pakkans van verdachten moeten vergroten. Het uiteindelijke doel is het veiligheidsgevoel van de burgerij te verbeteren.

Het KPS is belast met de uitvoering, terwijl vanuit het ministerie en vanuit het Kabinet van de President capaciteitsversterking zal worden verleend. Binnen afzienbare tijd verwacht de regering tastbare resultaten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGolf ernstige misdrijven dwingt tot uitvoering Criminaliteitsurgentieplan