dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
0
(0)

Goedkope?? melk voor de armen

lees ook ...

Het ministerie van sociale Zaken heeft het in samenwerking met de melkcentrale voor elkaar gekregen om voor de sociaal zwakkeren die een uitkering ontvangen van het ministerie, melk tegen een gereduceerde prijs te verkopen. De gereduceerde prijs is SRD15 per pak melk.

Elk gezin mag tussen 1 en 7 liters melk kopen per week naar gelang de grootte van het gezin. Het hoofd van het sociaalzwakke gezin moet naar het districtscommissariaat van zijn of haar wijk voor het aanschaffen van bijvoorbeeld 7 pakken melk als het gezin 9 kinderen telt. Voor de duidelijkheid: er mag voor een gezin zonder kinderen maar één pak melk aangeschaft worden per week. Veel mensen zullen de bus moeten betalen (2x SRD12,50) om de melk te gaan kopen, want er is maar één verkoop plek per district. Ik geloof dat een liter volle melk in de winkel nu SRD17,50 kost.

het zal wel duidelijk zijn dat de allerarmsten hiermee niet geholpen zijn. Ten eerste omdat de allerarmsten soms om allerlei redenen helemaal geen geld krijgen van de overheid, ten tweede omdat het geld waar ze voor werken en van de overheid krijgen vaak niet eens genoeg is om brood, rijst, groente en vlees voor de hele maand van te kopen. SRD 15 voor één liter melk is veel te duur voor arme mensen met bijvoorbeeld 5 tot 8 kinderen die wel 6 liter melk per week mogen kopen. Mooi weer spelen voor niets en niemendal.

Verdelen van voedselpakketeen van de mobiele voedselbank Amor Vitae

Enkele minder armen zullen ervan genieten, maar de steeds groter wordende groep mensen die na de eerste week van de maand niets meer heeft om te eten, heeft er niets aan. (Bekijkt u alleen maar de wisselkoers voor de US dollar (1 op 20) waarmee we alles wat we nodig hebben kopen in het buitenland). En dan moet die arme moeder met 5 tot 8 kinderen die SRD 1250 van Sociale Zaken krijgt en misschien nog voor SRD1800 werkt, SRD 90 melk per week kopen. Dat gaat in de praktijk niet en dan hebben we het nog niet gehad over mensen die helemaal niet kunnen werken.

Het is gewoon een nodeloze en kostbare uitsloverij om duizenden liters melk naar de districtscommissariaten te brengen en op de koop toe een uitgebreide en kostbare registratie erop na te moeten houden want de allerarmsten zullen niet meegenieten.

Directeur Sentelia van Sociale Zaken tekende het bericht nadat er als laatste als natrap aan de allerarmsten werd doorgegeven dat de melk niet gratis wordt verstrekt, maar dat je ervoor moet betalen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGoedkope?? melk voor de armen