maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
0
(0)

Goedkeuring voor grondconversieaanvragen van 175 burgers

lees ook ...

Ministerie van Onderwijs lanceert projecten om leerachtersta...

Het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur (minOWC) heeft twee nieuwe innovatieve projecten gelanceerd om leerachterstanden onder leerlingen in het basisonderwijs aan te pakken. Deze projecten...

Tijdens de regeringsraadsvergadering van woensdag 22 mei 2024 zijn onder leiding van de regering verschillende belangrijke onderwerpen besproken, waaronder het versterken en verbeteren van de veiligheidssituatie, het verloop van het public sector reform programma, en goedkeuring voor grondconversieaanvragen van burgers.

De regering onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi hecht grote waarde aan de veiligheid van Suriname. De operatie ‘Zero Tolerance’, uitgevoerd door het Korps Politie Suriname in samenwerking met het ministerie van Defensie, heeft al aanzienlijke voordelen voor de samenleving opgeleverd. Deze operatie blijft een centraal punt in het beleid om de veiligheidssituatie in het land te verbeteren.

Daarnaast heeft de regering goedgekeurd dat 175 personen hun grondhuur- of erfpachtperceel, tot een maximale grootte van 2500 m², kunnen converteren tot eigendom. Dit besluit biedt burgers meer zekerheid en stimuleert eigendom en verantwoordelijkheid over het land.

Ook kwam het public sector reform programma aan de orde. De minister van Binnenlandse Zaken heeft melding gemaakt dat inmiddels ambtenaren die geen diensten verlenen, in kaart zijn gebracht via de landsdienarenregistratie. Personen die onrechtmatig middelen van de staat ontvangen, zullen binnen de wetgeving worden aangepakt.

Tegelijkertijd werkt de regering aan een gestructureerd systeem om deze mensen op te vangen en te integreren, wat bijdraagt aan een efficiëntere en effectievere publieke sector. Deze maatregelen onderstrepen de inspanningen van de regering om zowel de veiligheid als de efficiëntie binnen de publieke sector van Suriname te verbeteren.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGoedkeuring voor grondconversieaanvragen van 175 burgers