vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
4.5
(2)

Goedkeuring steun van IMF brengt C-47 niet in hoerastemming

lees ook ...

The national water plan is led by Newmont Suriname

A national water strategy is something that multinational Newmont Suriname aspires to. A crucial natural resource for the manufacturing industry is water. The company's initial goal is to raise public...

De goedkeuring van de steun van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) aan Suriname brengt de vakcentrale C-47 niet in een hoerastemming, zegt voorzitter Robby Berenstein. Er zijn aan deze financiering voorwaarden verbonden. De voorwaarden zijn nodig voor een stabiele wisselkoers en een evenwichtige betalingsbalans. Er zijn echter wel een aantal aspecten, die belastend zijn voor de burger.

Voor het komend jaar mag de gemeenschap de verdere verhoging van de SWM- en EBS-tarieven verwachten. De vakbondsman wil weten wat de effecten van deze maatregelen zullen zijn. Hij vindt dat duidelijkheid over de voorwaarden van het IMF nog ontbreken.

De C-47-voorman merkt op, dat er compensatie of koopkrachtversterking zou moeten komen, als de verzwarende maatregelen worden doorgevoerd. Deze compensaties moeten goed doordacht en evenwichtig zijn in monetair opzicht. Gebeurt dat niet, dan kunnen de gevolgen averechts werken.

In 2016 heeft het kabinet Bouterse II, ook de stap gemaakt richting het IMF. Dit zorgde voor veel maatschappelijke onrust, waarbij ook C-47 de straat opging en fel protesteerde tegen een eventueel programma. Berenstein zegt dat het om twee verschillende situaties gaat die niet vergelijkbaar zijn met elkaar. Er waren in 2016 nog vele andere financieringsmogelijkheden. Echter is dit nu niet het geval.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGoedkeuring steun van IMF brengt C-47 niet in hoerastemming