woensdag 24 juli 2024
28 C
Paramaribo
16.9 C
Amsterdam
0
(0)

Gloednieuwe brug Patamakkakreek in gebruik genomen

lees ook ...

Texas bewoners ontvangen officiële grondpapieren

Enkele bewoners van de buurt Texas te Charlesburg hebben op maandag hun bereidverklaringen ontvangen. De ceremonie vond plaats op het Kabinet van de Vicepresident, waar de documenten persoonlijk werde...

In het district Marowijne heeft Newmont Suriname een brug in gebruik genomen, die is gebouwd over de Patamakkakreek aan de Langa Tabikiweg. Het is een gloednieuwe brug met een lengte van 20 meter en een breedte van 10 meter. Het gaat om een duurzame verbetering van de Surinaamse openbare infrastructuur waar de weggebruikers en de lokale gemeenschappen nog decennialang de voordelen van kunnen ervaren.

Haukes Construction zorgde voor de uitvoering van het project in opdracht van het ministerie van Openbare Werken (OW). Minister Riad Nurmohamed heeft de openingshandeling verricht in aanwezigheid van burgermoeder Olivia Dominie van Marowijne-Zuidwest en vertegenwoordigers van Newmont Suriname.

Newmont Suriname opereert als managing partner van het Suriname Gold Project, de goudmijn te Merian in het district Sipaliwini. Voor de mobilisatie van materiaal, materieel en personeel wordt veelal gebruik gemaakt van de openbare weg tussen Moengo (Marowijne) en Langa Tabiki (Sipaliwini). Circa 70 km van deze met lateriet verharde verbindingsweg wordt vanaf de aanvang van zijn bedrijfsactiviteiten door Newmont onderhouden.

In nauwe samenwerking met de overheid, zijn diverse kreekovergangen in deze weg reeds vervangen door duurzame constructies, die voldoen aan de hedendaagse eisen. In goed overleg met de bewoners uit de omgeving is deze nieuwe betonnen brug ontworpen en vervolgens gebouwd in een periode van 5 maanden.

Nurmohamed gaf aan dat hij bij zijn aantreden eerst met alle districtscommissarissen (dc’s) had gesproken en beloofd dat hij niet zomaar aan projecten zou werken zonder medewerking van hun, de ressortraadsleden, basya’s en de omliggende gemeenschap, want zij weten het best waar de knelpunten zijn van hun woonomgeving. Bij zulke infrastructurele projecten moeten sociaaleconomische studies worden gedaan, omdat infrastructuur enorm duur is.

De laterietwegen vooral in Marowijne, Brokopondo en Sipaliwini zijn ontsluitingswegen voor heel veel dorpen en moeten dringend aangepakt worden. Hij deed opnieuw een beroep op bedrijven om een handje mee te helpen. Verder zal gekeken worden naar buitenlandse investeerders, zei de OW-minister.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGloednieuwe brug Patamakkakreek in gebruik genomen