zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Global Money Week 2024 benadrukt veilig geldbeheer voor jongeren

lees ook ...

Politie vindt lichaam van vermiste arbeider in Corantijnrivi...

Op donderdag 11 april 2024 heeft de politie van het bureau Apoera het lichaam van de 57-jarige arbeider M.T. uit de Corantijnrivier gevist. De dood van het slachtoffer werd officieel vastgesteld door ...

Van 18 tot en met 24 maart 2024 vindt de Global Money Week (GMW) plaats, met als thema: ‘Bescherm je geld, beveilig je toekomst’.

Dit jaar is het doel om jongeren bewust te maken van het belang van veilig geldbeheer en hen de nodige tools te bieden om verantwoord en doordacht met hun persoonlijke financiën om te gaan, zowel nu als in de toekomst.

In het kader van de GMW zal de Centrale Bank van Suriname specifieke activiteiten organiseren voor jongeren tussen 6 en 18 jaar. Daarnaast zullen ook financiële instellingen op hun eigen manier invulling geven aan het thema, met als gemeenschappelijk doel het bevorderen van financiële geletterdheid.

Deze activiteiten zullen jongeren helpen om belangrijke financiële vaardigheden te ontwikkelen, zoals budgetteren, sparen en investeren. Het doel is om jongeren te empoweren en hen in staat te stellen gezonde financiële keuzes te maken die hun toekomst veiligstellen.

Door middel van educatieve workshops, interactieve sessies en informatieve materialen zullen jongeren worden voorbereid op de uitdagingen en kansen die komen kijken bij het beheer van hun geld. Zo worden ze beter in staat gesteld om financiële doelen te stellen en te bereiken, en om verstandige beslissingen te nemen die hun financiële welzijn bevorderen.

De Global Money Week biedt een waardevolle gelegenheid om jongeren bewust te maken van de rol die geld speelt in hun leven en hen te helpen een solide basis te leggen voor een financieel gezonde toekomst.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGlobal Money Week 2024 benadrukt veilig geldbeheer voor jongeren