donderdag 6 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
15.7 C
Amsterdam
5
(1)

Glis kantoor geopend aan de Jagernath Lachmonstraat

lees ook ...

Fighting corruption is a priority

  President Chan Santokhi said in his annual speech on Thursday that fighting corruption will be a priority. And the fight against corruption will be intensified. The president said that t...

Het nieuwe Management Instituut voor Grondregistratie en Land Informatie Systeem (MI-GLIS) aan de Jagernath Lachmonstraat werd geopend door president Chandrikapersad Santokhi op donderdag 16 september 2021. Verschillende activiteiten die zich voltrekken op verschillende locaties zijn nu ondergebracht in één locatie. 

De president gaf aan dat de besparingen, die met dit nieuwe pand teweeggebracht worden, de burgers ten goede moeten komen door een efficiënte bedrijfsvoering en lagere tarieven. “Het mag niet zo zijn dat we de kosten van onderhoud en andere randvoorwaarden moeten afwentelen op de samenleving en doelgroepen die hier komen als gebruikers”, stelde de regeringsleider. MI-GLIS is in het leven geroepen om rechtszekerheid ten aanzien van registergoederen te bieden, met een goede registratie van rechthebbenden en van de grenzen van hetgeen waarop de rechthebbenden aanspraak maken, de zogenoemde perceel indicatie.

Minister Silvano Tjong-A-Hin van Ruimtelijke Ordening en Milieu, die de eerste directeur is geweest bij het MI-GLIS, blikt met een blijde gevoel terug en is blij dat het huidige bestuur door is gegaan met waarmee hij 11 jaar geleden is gestart. Er is alles op alles in het werk gesteld om het instituut in stand te houden. De bewindsman is het bestuur dankbaar dat ze door hebben gezet om het gebouw af te maken. Hij heeft de hartgrondige felicitaties overgebracht aan het bestuur. Ook Aditkoemar Sewnandan, lid van de Raad van Toezicht MI-GLIS, feliciteerde de directie, het bestuur, staf en personeel met het prachtig pand. De positieve beslissing van de raad heeft geresulteerd dat de officiële opening van het gloednieuwe gebouw gedaan kon worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGlis kantoor geopend aan de Jagernath Lachmonstraat