maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
0
(0)

Glenn Piroe schrijft boek over arbeidswetgeving

lees ook ...

Spanningen tussen Brunswijk en Santokhi -Brandstof duurder-9...

- Spanningen tussen regeringspartners VHP en ABOP steeds openlijker - Brandstof vandaag weer duurder. een liter loodvrij kost nu bijna 27 SRD - 95% van de georganiseerde leerkrachten bleven gisteren...

‘Introduction to the Labour Legislation of Suriname’ is een Engelstalig boek van de hand van Mr. Glenn Piroe en is een update van de in 2011 gepubliceerde tweetalige gids over de arbeidswetgeving. In tussentijd zijn er een aantal wetten bijgekomen en gewijzigd en zijn ook er ook interessante rechterlijke uitspraken geweest. De schrijver overhandigde op 15 juli een exemplaar van het boek aan de minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J), Rishma Kuldipsingh.

In de 22 hoofdstukken van de publicatie worden alle wetten die betrekking hebben op de arbeidswetgeving behandeld. Voor een groot deel van de wetten is de uitvoering opgedragen aan de minister. Het gaat om wetten die betrekking hebben op de algemene rechten en plichten van werknemers en werkgevers, de regulering van de arbeidsmarkt (uitzendwezen) en vreemdelingen, het contractenrecht (contractarbeid), de sociale zekerheid (ziektekosten, pensioen), de minimumloonwetgeving, de regelgeving met betrekking tot de arbeidsomstandigheden (vakantie) en de veiligheid, gezondheid en het welzijn op de werkplek (veiligheidswetgeving), kinderarbeid, ontslagrecht en het recht van vereniging, vergadering en collectieve onderhandelingen.

Het boekwerk is een handig naslagwerk voor onder andere ondernemers die de Nederlandse taal niet machtig zijn. De schrijver is in het dagelijks leven onderdirecteur Juridische en Internationale Zaken van het ministerie van AW&J.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGlenn Piroe schrijft boek over arbeidswetgeving