dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
4
(1)

Glasvezelproject moet internet landelijk verbeteren

lees ook ...

Nationaal Leger houdt opendag

Het ministerie van Defensie heeft een open dag georganiseerd om de gemeenschap een kijkje achter de schermen te geven van de werkzaamheden van het Nationaal Leger (NL). Jon...

Het Telecommunicatiebedrijf (Telesur) maakt met de lancering van de 3e fase van het glasvezelproject een begin met het vervangen van de hangkopverbindingen. Dit project werd op 7 oktober gelanceerd te Paradise in het district Nickerie. Als aandeelhouder van Telesur heeft de regering toestemming gegeven, deze investering te doen voor het welzijn van de natie.

De bedoeling is om glasvezel landelijk uit te rollen in alle districten zodat betrouwbare internet beschikbaar wordt voor eenieder. De zogenaamde ‘Fiber to the home’ is kenmerkend bij dit project waarbij er naast de glasvezellijnen langs de straten, ook een koppeling wordt gemaakt naar de woningen voor een betere verbinding aan huis.

President Chandrikapersad Santokhi is zeer verheugd met de lancering. “Dit project om heel Suriname te ontsluiten had ik aangekondigd in mijn jaarrede 2021 en kijkt u, binnen een jaar is het geïmplementeerd,” zei het staatshoofd.

Santokhi haalde enkele mogelijkheden aan die komen met beter internet zoals, beter afstandsonderwijs voor zowel nationaal als internationale graden, alsook werkgelegenheid bij buitenlandse berdrijven waarbij men op afstand werkt. Het oude netwerk was aangelegd met als doel vaste telefonie te leveren voor de klanten. Met de komst van het internet kon het netwerk tot op zekere hoogte ook internetcapaciteit bieden.

Tijdens de Covid-pandemie moesten er veel meetings op afstand plaatsvinden. Het gevolg hiervan is een toename aan internetgebruikers. “Heel veel zaken moesten toen via internet. De druk op het internet, en de behoefte aan de breedbandcapaciteit was toen ontzettend hoog”, zei Sanjay Raghoebarsing, president-commissaris van de Raad van Commissarissen (RvC). “We hebben dat enorm moeten verruimen in een korte tijd. Dat heeft heel veel geld gekost, zegt hij.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGlasvezelproject moet internet landelijk verbeteren