woensdag 29 november 2023
25.5 C
Paramaribo
3.6 C
Amsterdam
0
(0)

Glasvezelproject in Nickerie

lees ook ...

BEP en NPS over ramp Matawai gebied

Bekend is geworden dat door de instorting van de mijnschacht in het Matawaigebied, Suriname geconfronteerd wordt met een ramp, waarbij minstens veertien mannen binnen korte tijd het leven hebben gelat...

Op 7 oktober 2022 vond de officiële start plaats van de derde fase van het glasvezelproject in Nickerie door president Chandrikapersad Santokhi. Om de steeds toenemende vraag naar breedband internet en de plannen voor de toekomst te realiseren, moet de bestaande infrastructuur worden aangepast.

In 2019 zijn fase 1 en 2 (van glasvezel naar de huizen), afgerond.  Echter heeft de Covid-19 pandemie ook op dit project invloed gehad en kon het niet volgens planning worden afgerond. “Nu zijn we wederom in staat om dit heugelijke feit ook hier te Paradise te kunnen vieren.

De kick-off van fase 3 in Nickerie waar 265 kilometer glasvezelkabel zal worden gelegd. En maandag volgt Moengo waar 160 kilometer zal worden gelegd”, aldus de president.

President Santokhi gaf verder aan, dat de regering, als aandeelhouder van Telesur, goedkeuring heeft gegeven voor dit project, voor welzijn van de natie, zodat diensten en informatie optimaal kunnen functioneren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGlasvezelproject in Nickerie