maandag 27 maart 2023
25 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
5
(1)

Gianinni Moreira met Surinaamse roots maakt filmdebuut in Hollywood

lees ook ...

IMF beoordeling Suriname niet meer in maart

De voorwaarden, die door het IMF gesteld zijn aan Suriname vóór de review kon plaatsvinden zijn niet gehaald, waardoor de beoordeling van maart niet doorgaat. Ongeveer een half miljard US$ is nog tego...

Gianinni Semedo Moreira(33) is een internationale danser/choreograaf in Los Angeles met Surinaamse roots. Hij deed in augustus mee aan de Collaboration Filmmakers Challenge(CFC) in Los Angeles. Wereldwijd worden hierbij beginnende filmmakers in de gelegenheid gesteld om door te breken in Hollywood. Vrijdagavond heeft zijn short film ”The Border” liefst vier prijzen in de wacht gesleept.

De Jury Award, de Shout! Factory genre Filmmaker of the future Award en de Development Award  zijn gewonnen door the short movie van Moreira , “The Border”. Prijzen, die als zeer belangrijk worden gezien zijn drie ontwikkelingsdeals ,om in zee te gaan met  een Hollywood-productiebedrijf voor het uitwerken van een film-idee tot een film of een serie. Ook zijn hoofdrolspeler  Tongayi heeft de beste drama acteur plaats gewonnen.

De opdracht was het maken van een short movie aan de hand van een citaat, dat bepaald wordt door de organisatie. Deze  film moet binnen twee weken afgerond zijn. Voor Gianinni was dit “The Border”. Hij is ingenomen met  de Jury Award en ziet het als een bekroning op zijn werk, omdat hij al jaren bezig is met het maken van films.  Nu weet hij dat hij op dat gebied op de goede weg is.

De filmawardswinner is ook een internationale danser. Hij is niet van plan zijn danscarriere aan een kant te zetten voor de filmwereld. “Absoluut niet! Als danser heb ik nog een paar jaar te gaan voordat ik hiermee stop.”

De Surinaamse Gloria Bottse, bekend van het actualiteitenprogramma Tra Fas’ is moeder van Gianinni. Hij woont sinds 2009 in Los Angeles waar hij zich succesvolle danser werd.  Lady Gaga, Rihanna, Shakira, Paula Abdul en Nicki Minaj, zijn sterren waarmee hij heeft gewerkt. Met Cirque du Soleil was hij drie jaar lang op wereldtournee, tijdens dit tournee kreeg hij belangstelling voor filmen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGianinni Moreira met Surinaamse roots maakt filmdebuut in Hollywood