maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
4.5
(2)

Gi Sranan verzorgt Trainingsprogramma Integere Leiders (1)

lees ook ...

Auto vat vlam in Nieuw-Nickerie, politie vermoedt kortsluiti...

Op maandag 15 april 2024, na een melding van een autobrand op een adres in het politieressort, begaf de politie van het bureau Nieuw-Nickerie zich naar de locatie voor onderzoek. Bij aankomst van de p...

Gi Sranan is een initiatiefgroep van een 7-tal seniore professionals die beseffen dat het bestuur van het land beter moet en beter kan. De opeenvolgende bestuurlijke en economische crises zijn ons niet overkomen. Deze komen door opeenvolgend zwak en falend sociaaleconomisch bestuur, welke de bevolking sedert onze staatkundige onafhankelijkheid in 1975 van crisis naar crisis heeft bestuurd.   

Dit kan alleen veranderen indien integere en capabele Surinamers zich beschikbaar stellen voor een politiek-bestuurlijke functie. Het is belangrijk om smetteloze, integere en capabele kandidaten te identificeren. Deze dienen zich degelijk voor te bereiden op de mogelijke valkuilen en zich adequaat hiertegen te bewapenen.

Belangeloze bijdrage

Gi Sranan wil belangeloos een bijdrage leveren aan beter, deugdelijk openbaar bestuur. Dit willen zij doen door Surinamers met de ambitie onze samenleving mede te besturen, de benodigde kennis, vaardigheden en kwaliteiten bij te brengen of, in dit geval, deze bij hun aan te scherpen.

De initiatiefgroep Gi Sranan bestaat uit zeer gunstig bekend staande Surinaamse deskundigen namelijk: Lothar Boksteen, Wonnie Boedhoe, Djaienti Hindori, Henri Kramer, Iwan Poerschke, Winston Ramautarsing en Arthur Zalmijn. Zij worden ondersteund door een 10-tal vakdeskundige trainers die hun kennis ook kosteloos beschikbaar stellen. De  deelnemers betalen wel alle overige kosten.

Leiderschap op verschillende gebieden

Door het trainings- en begeleiders programma krijgen de kiezers, het electoraat een ruimer aanbod aan integere en kundige kandidaat-leiders. Kandidaten die wanneer ze gekozen zijn verantwoorde, eerlijke en rechtvaardige beslissingen voor de samenleving kunnen nemen. Het Trainings- en Begeleidingsprogramma is niet alleen bedoeld voor geïnteresseerden uit politieke partijen, het richt zich met name op het maatschappelijk middenveld en ook individuele Surinamers met leiderschapsambitie. Belangstellenden kunnen zich aanmelden op: GiSranan@gmail.com

Training & begeleiding nieuwe leiders

Kandidaten dienen reeds voldoende levens- en werkervaring te hebben en fysiek en mentaal fit en energiek dienen te zijn om nog lange tijd als bestuurder een bijdrage te kunnen leveren.

Het streven is gericht op volledige genderbalans en inclusiviteit. Dus evenveel vrouwen als mannen en ook een lichamelijke handicap moet niemand tegenhouden. De Module 1 vangt aan op 11 maart aanstaande en Module 2 wordt in de 2e helft van 2024 verzorgd

Basisvereisten

De basisvereisten waar de deelnemers aan dienen te voldoen zijn:

  • Persoonlijke integriteit en rechtschapenheid
  • Committering aan land en volk
  • Een onbesproken gedrag hebben en een goed voorbeeld geven
  • De wil hebben om te leren en samen te werken
  • Een brede algemene ontwikkeling hebben

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname, Z-Breaking news nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGi Sranan verzorgt Trainingsprogramma Integere Leiders (1)