maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
0
(0)

Gezondmaking staatsmijnbouwbedrijf Grassalco geniet hoge prioriteit

lees ook ...

Simons: Never before has what is occurring today occurred

The CLO's protests against the government's policy, led by Ronald Hooghart, are now in their second week. Some NDP leaders showed up again on Monday, and Jennifer Simons, the previous Assembly Preside...

Het gezond maken van staatsmijnbouwbedrijf NV Grassalco geniet hoge prioriteit bij de regering en de leiding van het bedrijf. Om de regering inzicht te geven in de stand van zaken en activiteiten die in het kader van de gezondmaking worden uitgevoerd heeft er gisteren een ontmoeting plaatsgevonden. Bij de meeting waren de leiding, raad van commissarissen, president Chan Santokhi, vicepresident Ronnie Brunswijk en minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen aanwezig.

“We hebben in de afgelopen zes maanden hard gewerkt om de nodige zaken in orde te maken binnen Grassalco. Geen middelen, defect asset, torenhoge rekeningen, geen financiële rapportages en geen middelen.” Zo omschrijft president-commissaris Ravi Moerlie de situatie in het bedrijf.

De president-commissaris zegt dat momenteel de steenslag- en zandproductie op volle toeren draaien, met de beschikbare capaciteit. “Er wordt hard aan gewerkt om de tweede crusher te installeren. We kijken nu naar mogelijkheden om onze capaciteit te verhogen. Tegelijkertijd blijven we vragen aan het staatsbedrijf om steeds meer te besparen op vaste kosten, productiekosten en personeel.”

Verder zegt de Grassalco-topman dat er nu gekeken wordt naar mogelijkheden om de pit-rock aanstroom te verbeteren. “Er is veel aandacht gevraagd aan het staatsbedrijf om de lokale business meer aandacht te geven, gezien de toekomstplannen met de olie-industrie en aankomende projecten.”

“Ten aanzien van de goudproductie te Maripaston hebben we een aantal urgente investeringen gedaan om de kosten te verlagen en de productie op te starten. De huidige Gravity Concentration Plant (GCP) is volop op toeren. We hebben inmiddels de productie kunnen opstarten. Enkele noodzakelijke investeringen zijn nog nodig maar we kijken uit naar de mogelijkheden met de beschikbare middelen die we hebben.”

President-commissaris Moerlie zegt dat er met betrekking tot de productie van graniet onderhandelingen gaande zijn voor een mogelijke herstart, na de lange Covid-periode. Ook bij Invitroplants heeft het bedrijf investeringen gedaan om het huidige plant materiaal veilig te stellen.

“We kijken voortdurend uit naar mogelijke afzetmarkten. Wat verder zeker aandacht vraagt zijn de jaarrekening van 2017/2018 en de debiteuren lijst. Wij werken eraan om waar mogelijk betaalregelingen af te spreken. De toekomst van het bedrijf wordt bepaald door wat we nu doen, om in de toekomst de vruchten ervan te plukken.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGezondmaking staatsmijnbouwbedrijf Grassalco geniet hoge prioriteit