Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Gezondheidstoestand drie resterende COVID-19-patiënten in Suriname stabiel

Geplaatst

op

Danielle Veira. Foto Nii

De gezondheidstoestand van de drie resterende COVID-19-patiënten is redelijk stabiel. Volgens de directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), Daniëlle Veira, zijn ze aan de betere hand. Het ministerie van Volksgezondheid zal op korte termijn informatie over deze personen verstrekken.

 “Van COVID-19 kan je genezen, maar we moeten ons alleen houden aan de regels,” benadrukt Veira. Personen die bij zichzelf symptomen van het virus merken, adviseert zij om direct contact op te nemen met het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg (BOG) op het verkorte nummer 178.

Vanaf 31 maart staat de COVID-19 teller in Suriname op tien. Een patiënt heeft het leven gelaten en zes personen zijn genezen verklaard. Er zitten nog 54 personen in overheidsquarantaine op overheidslocaties en 43 anderen zijn thuis onder overheidsgezag.

Het aantal besmettingen in Suriname is zeer laag, vergeleken met buurlanden die hogere cijfers noteren. Brazilië telde tot dinsdag 14 april 25.262 besmette gevallen, waarvan 1.532 overleden en 14.026 genezen. Van de 9.704 overgebleven actief besmette personen verkeerden 296 in kritieke toestand.

Oosterbuurland Frans-Guyana volgt met 86 positieve gevallen, waarvan 51 zijn hersteld. Van de resterende 35 verkeerde tot dinsdag, een persoon in kritieke toestand. Guyana had tot dinsdag 47 positieve gevallen genoteerd, waarvan zes zijn overleden en acht genezen verklaard. Van de resterende 33 verkeerden 5 in kritieke toestand.

Intussen is bekendgemaakt dat op 20 april de eerste personen die in Nederland gestrand zijn worden teruggehaald. De bedoeling is om 200 passagiers op de eerste vlucht te accommoderen. Eenieder die terugkeert gaat veertien dagen in overheidsquarantaine, benadrukt Veira. Ongeveer 900 personen uit Suriname zouden in verschillende landen zijn gestrand, vanwege de sluiting van de grenzen.

Culturu.com

Suriname

Brug Stolkertsijver gesloten om toename COVID-19 in Suriname

Geplaatst

op

Corona Virus

De orde- en veiligheidsmaatregelen om verspreiding van het COVID-19-virus tegen te gaan, worden verscherpt. Ingaande vandaag is de brug te Stolkertsijver gesloten voor in- en uitgaand verkeer.

Het COVID-19 Crisis Management Team monitort de recente toename van positieve coronagevallen nauwgezet om zo goed als mogelijk controle te hebben over de situatie.

In Suriname zijn er gisteren twee personen positief getest op het COVID-19-virus, waardoor het aantal COVID-19-positieven komt op 14. Het land telt nu 4 actieve gevallen en 331 personen zijn in quarantaine. Een persoon is overleden, terwijl 9 genezen zijn verklaard.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Binnen enkele uren 14de COVID-19-geval in Suriname

Geplaatst

op

Corona Virus

Voor vandaag alleen zijn twee personen positief getest op het COVID-19-virus. Enkele dagen terug was er ook al een geval. De teller positief geteste personen in Suriname staat op 14. Details over de laatste patiënt zijn niet bekend.

Een persoon uit Albina is op 27 mei positief getest op het virus. De situatie van de 13de persoon is stabiel. Hij is overgebracht naar het Regionaal Ziekenhuis Wanica. De afdeling epidemiologie is nu bezig met verdere contact tracing van deze twee personen. 

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen