maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
4.5
(2)

Gezondheidswerkers getraind in zelfmoordpreventie door PAHO en Volksgezondheid

lees ook ...

Oud-president Ronald Runaldo Venetiaan is vandaag 88 jaar

Oud-president Ronald Venetiaan is 88 jaar oud geworden vandaag. Hij werd in 1991 gekozen tot president van ons land. In 2000 en 2005 werd hij herkozen. Hiermee is hij de langst zittende president van ...

Suïcide is een wereldwijd probleem dat jaarlijks miljoenen levens eist en diepe wonden achterlaat in gemeenschappen. In samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid heeft de Pan American Health Organization (PAHO) cruciale training en ondersteuning geboden aan eerstelijnsgezondheidswerkers voor de preventie van zelfbeschadiging en zelfmoord.

Deze inspanningen omvatten vroege detectie, effectief beheer en het vergroten van bewustzijn. PAHO/WHO biedt verdere technische en financiële ondersteuning voor een situatieanalyse en versterking van de monitoring van zelfverwonding en zelfmoord. Op 21 mei organiseerde de regionale gezondheidsorganisatie een workshop hierover in het Marriott Hotel.

Directeur Rakesh Gajadhar Sukul van het ministerie van Volksgezondheid benadrukte de samenwerking met PAHO als een mogelijkheid om significante vooruitgang te boeken, vooral voor degenen die met moeilijkheden te kampen hebben. Hij stelde voor om gezamenlijk lacunes te identificeren en alle beschikbare data te verzamelen om preventief te handelen en levens te redden.

De functionaris pleit voor een specifiek actieplan naast de benodigde middelen, zodat mensen een plek hebben waar ze naartoe kunnen voor hulp. Hij onderstreepte het belang van het voorkomen van situaties die leiden tot suïcidale gedachten. “Ik geloof sterk dat we geleidelijk vooruitgang zullen boeken om zelfmoordpogingen in de samenleving drastisch te verminderen”, aldus directeur Gajadhar Sukul.

Fauzia Poese, Surinaamse consultant van PAHO, gaf aan dat de bijeenkomst als doel heeft om een geïntegreerd plan voor zelfmoordpreventie in Suriname te ontwikkelen. Er wordt onderzocht hoe begeleiding kan worden geboden om samen te werken aan het verminderen van suïcidegevallen.

“In onze gezamenlijke inspanningen voor een betere toekomst is het van cruciaal belang het VN-duurzame ontwikkelingsdoel voor goede gezondheid en welzijn voor ogen te houden. We moeten streven naar een wereld waarin elk individu toegang heeft tot de middelen en ondersteuning die nodig zijn voor optimale gezondheid en welzijn. Niemand mag worden achtergelaten”, merkte Poese op.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGezondheidswerkers getraind in zelfmoordpreventie door PAHO en Volksgezondheid