zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
0
(0)

Gezondheidsinstellingen ontvangen bloeddrukmeters

lees ook ...

NPS start dialoog met gemeenschap voor verkiezingen 2025

De Nationale Partij Suriname (NPS) is actief bezig om haar nieuwe visie en strategieën voor de verkiezingen van 25 mei 2025 te delen met de samenleving. In dit kader organiseert de partij, samen met h...

Het ministerie van Volksgezondheid heeft bloeddrukmeters geschonken aan alle gezondheidsinstellingen. Kleinschalige projecten zijn opgezet om te voorzien in de behoeften van onder andere ziekenhuizen. Dit moet de gezondheid en welzijn van de gemeenschap bevorderen. Deze actie valt samen met de Hypertension Awareness Month. Het is de maand waarin men bewustwording wil bevorderen over hoge bloeddruk en de gevolgen ervan.

Gezondheidsinstellingen, die zijn belast met de eerstelijnszorg, zoals de Regionale Gezondheidsdienst, Medische Zending, Dermatologische dienst, het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, de Jeugdtandverzorging, en alle ziekenhuizen hebben bloeddrukmeters ontvangen.

Tijdens werkbezoeken is herhaaldelijk gebleken dat dit apparaat  niet goed functioneert. “De inzet van deze bloeddrukmeters zal bijdragen aan het welzijn en de gezondheid van zorgvragers”, volgens het ministerie.

Posters en illustratiematerialen zijn in dit verband gedistribueerd onder de zorginstellingen en de zorgwerkers om de samenleving onder meer te informeren over hypertensie en het nauwkeurig meten van bloeddruk.

Het ministerie is ervan overrtuigd dat deze informatie, in combinatie met goedwerkende bloeddrukmeters, de zorgwerkers zal ondersteunen om nauwkeurig en accuraat bloeddrukwaarden vast te stellen, zodat patiënten gericht en nauwkeurig  behandeld worden.

Bron: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGezondheidsinstellingen ontvangen bloeddrukmeters