zaterdag 30 september 2023
33.9 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
0
(0)

Gezondheidsbijeenkomst in Nickerie met Unicef

lees ook ...

Herstel Arawarasluis Boven-Nickerie nadert voltooiing na 15 ...

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) bracht afgelopen weekend een bezoek aan de Arawarasluis in het Boven-Nickerie/Wayambogebied. Door een gebrek aan onderhoud gedurende...

Tijdens de vierde bijeenkomst van belanghebbenden op het gebied van gezondheid in Nickerie, zei de UNICEF-vertegenwoordiger voor Guyana en Suriname: “Kinderen en adolescenten hebben recht op hoogwaardige geestelijke gezondheidszorg en psychosociale ondersteuning; mentaal welzijn moet centraal staan in de gezondheid en ontwikkeling van jongeren.”

UNICEF lanceert in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid en de Districtscommissaris van Nickerie het programma voor geestelijke gezondheid en psychosociale ondersteuning in het rijstdistrict. Op vrijdag 28 juli ondertekenden partners een Memorandum of Understanding en werd de stuurgroep geestelijke gezondheid geïnstalleerd.

De minister heeft ook een Nationaal Coördinator Geestelijke Gezondheid aangesteld, om acties op nationale schaal te versnellen. Het programma in Nickerie omvat de oprichting van een gecentraliseerde afdeling geestelijke gezondheidszorg, capaciteitsopbouw van maatschappelijk werkers en het opzetten van peer-to-peer ondersteuningsgroepen om taboe en stigma te doorbreken.

“Dit is een belangrijke mijlpaal voor Nickerie”, zei districtscommissaris, Senrita Gobardhan. “De inzet van UNICEF en het ministerie van Volksgezondheid is van cruciaal belang om de duurzaamheid van onze interventies te waarborgen terwijl we de zelfmoordcijfers in Nickerie verminderen”.

In 2020 bereikte het aantal zelfmoordcijfers in Suriname 148, ongeveer 4 procent van de totale sterfgevallen. Suriname is op de 6e plaats van landen met de hoogste zelfmoordcijfers. District Nickerie rapporteerde landelijk de hoogste zelfmoordcijfers.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGezondheidsbijeenkomst in Nickerie met Unicef