woensdag 5 oktober 2022
32.2 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
0
(0)

Gezinnen met uitzetting gedreigd, wenden zich tot de vp

lees ook ...

Kaarten ‘Zullen we maar weer’ van Roue Verveer, ...

De Surinaams- Nederlandse stand up comedian Roue Verveer brengt in november de show, 'Zullen we maar weer' in Suriname. Er worden vier shows verzorgd in het gebouw van Assuria High-rise en eentje in d...

Bewoners van Stichting Palulu Woon- en Werkcentrum aan de Magnesiumstraat zijn ten einde raad. Zij verzoeken de regering te voorkomen dat ze nog deze maand uit hun huis worden gezet. De eigenaar van de woningen eist van de regering de afbetaling van het restant bedrag, nadat de vorige regering al in 2020 een deelbetaling had gepleegd. Indien de regering niet overgaat tot betaling dan zullen de gezinnen op straat worden gezet.

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft in 2020 had deze groep, die op Mi Abri woonde, uit de woningnood proberen te halen, door hen te laten verhuizen naar een betere woonsituatie. De groep van mensen in nood heeft op dinsdag 12 oktober 2021 een petitie overhandigd aan vicepresident Ronnie Brunswijk op zijn kabinet. In de petitie wordt gezegd dat zij als groep vanaf de slaventijd opgejaagd leven.

Zij stellen aan de vp deze indringende vraag:“Excellentie Ronnie Brunswijk: Wanneer stopt de pijn? We weten dat het in uw karakter en hart zit mee te leven met mensen die het moeilijk hebben. U weet immers als geen andere wat wij meemaken”, zeggen de bezorgde burgers. Ze vertrouwen erop dat de vp hun verzoek zal doorgeleiden naar de rest van de regering zodat er een oplossing gevonden wordt.

Vp Brunswijk zei te begrijpen in welke nood de mensen verkeren. Deze kwestie zal hij serieus in behandeling nemen. Intussen heeft minister Uraiqit Ramsaran van Sozavo zich georiënteerd bij het wooncentrum Palulu. De bedoeling is om een gepast antwoord te vinden voor de gezinnen in nood.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGezinnen met uitzetting gedreigd, wenden zich tot de vp