dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

Gezamenlijke Patrouilles op de Marowijnerivier tussen Suriname en Frans-Guyana

lees ook ...

Noodtoestand in Wageningen door aanhoudende bosbranden

In de afgelopen weken wordt Wageningen geplaagd door aanhoudende bosbranden, wat heeft geleid tot een verslechterende situatie in de regio. De inwoners klagen over een scala aan gezondheidsprobleme...

Frans-Guyana, onze oostelijke buur, zal verantwoordelijk zijn voor het leveren van personeel, patrouilleboten en brandstof voor de vaartuigen die worden ingezet voor patrouilles op de Marowijnerivier. Twee leden van de Militaire Politie in Albina zullen regelmatig worden ingezet voor patrouilles op de dinsdag en zaterdag.

Deze patrouilles zijn het resultaat van de River Council-vergadering die heeft plaatsgevonden in St. Laurent tussen Suriname en Frans-Guyana. Het doel van deze bijeenkomst was het verhogen van de efficiëntie van grensoverschrijdende samenwerking tussen de militaire politie en hun partners. Als buurlanden beheren ze gezamenlijk de Marowijnerivier en hebben ze besloten om gezamenlijke vaarpatrouilles op de grensrivier te hervatten.

Binnen het kader van gedeelde veiligheidsdoelstellingen zullen deze patrouilles zich richten op grensoverschrijdende criminaliteit en de burgerlijke staat. In de eerste week van januari volgend jaar zal een evaluatie van de gezamenlijke vaarpatrouilles plaatsvinden.

Beide landen hebben solide afspraken gemaakt met betrekking tot wet- en regelgeving, in overeenstemming met de voorwaarden van de “Gezamenlijke verklaring over het Beheer van de Marowijne Rivier en de Lawa Rivier en de gezamenlijke ontwikkeling van het grensgebied” van 15 maart 2021.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGezamenlijke Patrouilles op de Marowijnerivier tussen Suriname en Frans-Guyana