vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
1
(1)

Gezamenlijke inzet van ministers: maatregelen veiligheid en stabiliteit in Atjoni

lees ook ...

Getto’s in Suriname beloven volledige steun aan vp Bru...

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk en zijn partij, de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP), winnen aan populariteit in grote delen van achtergestelde wijken. In verschillende van deze ...

Vanmiddag zullen de ministers van Defensie, Justitie & Politie, Economische Zaken, Ondernemerschap & Technische Innovatie, Transport, Communicatie & Toerisme, Regionale Ontwikkeling en Sport gezamenlijk naar Atjoni afreizen. Deze gecoördineerde inspanning benadrukt de serieuze aanpak van de huidige situatie door diverse ministeries in het betreffende gebied. President Chan Santokhi heeft de ministers dringend opgedragen om onmiddellijk actie te ondernemen.

Om de politie in het gebied te versterken, zullen zowel manschappen van het Regio Bijstandsteam als eenheden van het leger worden ingezet. Deze gezamenlijke inzet heeft als doel de veiligheid te waarborgen en de benodigde stabiliteit te creëren, zoals medegedeeld door het Kabinet van de President.

Als extra maatregel zal de surveillance in het Brokopondo-district worden geïntensiveerd. Hierdoor wordt de zichtbaarheid vergroot, wat bijdraagt aan een proactieve aanpak van mogelijke veiligheidsrisico’s.

Een schriftelijk verzoek zal worden ingediend bij de procureur-generaal om de vorming van een gespecialiseerd onderzoeksteam te bevorderen. Dit team zal zich richten op de recente overvallen bij het Afobakastuwmeer en Atjoni, met als doel een grondig en effectief onderzoek uit te voeren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGezamenlijke inzet van ministers: maatregelen veiligheid en stabiliteit in Atjoni