woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
17.8 C
Amsterdam
0
(0)

Gezamenlijke grenscontrole Albina naar hogere versnelling

lees ook ...

Bewustwordingscampagne CRPD zet zich voort op scholen

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) en het Kinderfonds van de Verenigde Naties (Unicef) hebben op woensdag 24 mei 2023 de bewustwordingscampagne over de Conventie voor de Rec...

Bij gezamenlijke grenscontroles te Albina zijn meer dan zestien vaartuigen gecontroleerd. De gemengde patrouille eenheid heeft de controle opgevoerd. Deze eenheid bestaat uit de Politie, Militaire Politie, Marine en een ‘drone’ unit van het Nationaal Leger. Zij zijn ook gestuit op drie illegale Brazilianen. Deze personen zijn staande gehouden en gelijk naar de politie post Albina overgebracht.

Bij de controle is de politie verder gestuit op ‘big boss’ en een kleine hoeveelheid marihuana en hasj. Tijdens een nachtelijke patrouille hebben opvarenden van een ander vaartuig bij het zien van de patrouille pakketjes en twee jachtgeweren overboord gegooid. Een zoektocht in de omgeving heeft niets opgeleverd. De opvarenden werden met een waarschuwing heen gezonden.

Naast de reguliere controles is ook een ander systeem toegepast. Als eerst wordt er een ‘drone’ ingezet om te surveilleren, vervolgens worden er bij verdachte bewegingen interventiepatrouilles uitgestuurd om te controleren. De intentie is om uit te breiden met meer ‘drones’ op de grenzen.

Voor de avonduren zijn er al mogelijkheden om door middel van nachtkijkers de patrouilles effectiever te laten geschieden. Met de toevoeging van de ‘drone’ zijn de eerste successen geboekt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGezamenlijke grenscontrole Albina naar hogere versnelling