maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
5
(1)

Gezamenlijk optreden tegen geweld: President roept op tot herstel veiligheidsgevoel

lees ook ...

Noodtoestand in Wageningen door aanhoudende bosbranden

In de afgelopen weken wordt Wageningen geplaagd door aanhoudende bosbranden, wat heeft geleid tot een verslechterende situatie in de regio. De inwoners klagen over een scala aan gezondheidsprobleme...

Op dinsdag 9 januari 2024 heeft president Chandrikapersad Santokhi op zijn kabinet een cruciale bijeenkomst gehouden met de autoriteiten die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid in Suriname. Tijdens deze meeting waren onder andere minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, minister van Defensie Krishna Mathoera, minister van Buitenlandse Zaken Albert Ramdin, de directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), de Adviseur Nationale Veiligheid, en de Procureur Generaal aanwezig.

De focus van de bijeenkomst lag op een evaluatie van het veiligheidsbeleid in 2023 en het presenteren van het plan van aanpak voor het veiligheidsplan 2024. De leiding van het Korps Politie Suriname gaf inzicht in diverse initiatieven, waaronder de aanscherping van het drugs- en vreemdelingenbeleid, het vergroten van de zichtbaarheid van de politie, en het aanscherpen van het vuurwapenbeleid.

President Santokhi benadrukte de voortdurende prioriteit van veiligheid in zijn regering en riep op tot gezamenlijke inspanningen tegen geweld en negatieve invloeden. Hij onderstreepte het belang van een landelijk herstel van het veiligheidsgevoel en moedigde alle aanwezigen aan om gezamenlijk op te treden tegen dreigingen.

De besproken maatregelen en plannen illustreren de toewijding van de regering om de veiligheid in het land te waarborgen en te verbeteren. De aanscherping van het veiligheidsbeleid is gericht op het creëren van een veilige en beschermde omgeving voor alle burgers.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGezamenlijk optreden tegen geweld: President roept op tot herstel veiligheidsgevoel