maandag 4 maart 2024
25 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

Gewezen KTPI-voorzitter heengegaan

lees ook ...

Willy Soemita, gewezen voorzitter van de politieke partij KTPI, is zaterdagavond overleden. Hij werd 86 jaar en wordt vandaag begraven volgens de regels van het islamitische geloof. De oud-leider is verschillende keren minister geweest, waaronder van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). Verder heeft hij ook zitting gehad in De Nationale Assemblee (DNA).

De (Kerukunan Tulodo Pranatan Inggil/ Eenheid en Saamhorigheid van de hoogste Orde) KTPI en Pertjajah Luhur (PL) hebben de laatste verkiezingen samen opgetrokken met elkaar. Soemita was op diverse politieke bijeenkomsten te zien met Paul Somohardjo. Samen hebben zij geprobeerd om de eenheid onder de Javanen te versterken, wat deels ook is gelukt.

Volgens hem heeft Soemita een belangrijke bijdrage heeft geleverd als politicus. Ook zou hij vredesonderhandelingen hebben gevoerd met het toenmalige Jungle Commando, toen Somohardjo deel was van het verzet tegen het militaire regime.

Soemita heeft het leiderschap van de KTPI overgedragen gekregen van zijn vader Iding Soemita in 1972. In november 2019, op zijn 72e verjaardag van zijn partij, heeft de politicus de leiding van de partij overgedragen aan Iwan Ganga.

Om 15.00 uur wordt Soemita naar zijn laatste rustplaats gebracht.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGewezen KTPI-voorzitter heengegaan