zaterdag 10 juni 2023
26.8 C
Paramaribo
21.8 C
Amsterdam
5
(1)

Geweld stijgt in de samenleving

lees ook ...

Autovrije zones tijdens aanwezigheid Indiase president

Het Korps Politie Suriname wil autovrije zones instellen tijdens de aanwezigheid van de Indiase president in ons land. President Murmu Droupadi van India zal tijdens de viering van 150 jaar Hindoestaa...

De  gemeenschap maakt gebruik van de Mi Lijn. Er zijn 29 meldingen van geweld geweest tussen februari en maart. Indien wij doortrekken tot 8 april dan komen er 10 gevallen bij. Dit is een groot verschil met het vorig jaar. In 2020 waren er 25 geweldcases genoteerd tussen 30 april en 8 september. Toen werd de dienst opengesteld voor een breder publiek in verband met de covid pandemie.

Jacintha Dundas Jong A Lock, de directeur van Mi Lijn, wil niet praten van een wezenlijke toename, maar geeft toe dat er iets aan de hand is. “Het is een te korte periode om te praten van een trend, maar het is wel opmerkelijk dat er in de eerste drie maanden van dit jaar veertien meer gevallen van geweld zijn gerapporteerd dan vijf maanden van het vorig jaar. Het gaat niet goed in onze samenleving” zegt zij.

De gegevens tonen ook dat in meer dan  zestig procent van de gevallen, het gaat om en mannelijke dader. Ook is het haast spiegelend dat  hetzelfde aantal vrouwen hulp zoekt in deze situaties. “In al deze cases gaat het om allerlei vormen van geweld”, deelt Dundas Jong A Lock mee. Een deel, en wel 22 procent van de cases wordt doorverwezen.

Nu blijkt er meer dan ooit behoefte te zijn  aan een luisterend oor. De Mi Lijn staat daarom ook 24 uur per dag klaar om dit te kunnen bieden. Doorverwijzing maakt deel uit van de dienstverlening en wordt ook toegepast waar dat nodig is. “Vooral omdat wij laagdrempelig zijn en mensen anoniem en gratis kunnen bellen, maakt dat we heel veel benaderd worden.” aldus de directeur.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGeweld stijgt in de samenleving